有冇人拍拖拍到冇晒朋友?

180 回覆
383 Like 46 Dislike
同女朋友拍拖 自己冇晒朋友
基本上每日就係返工+陪佢
有時朋友約我 都唔係成日應到約
久而久之 就梗係唔搵我啦
慢慢佢地都有咗自己生活習性
就得返ig fb得閒tag下 寒暄幾句
一個月都未必有一次同朋友出嚟食飯
可能你會問 做咩唔同女朋友傾下
咁攞得出嚟傾即係話佢霸我好多時間啦
就算傾咗 d朋友都唔會返返以前咁
所以一分手的話 自己就得返自己一個
所以無論點嘈交 就算自己冇錯都好
都要默默承受 認衰仔
有冇人係咁?想圍爐下
畀你條女我
你要fd, 我要女
win win
你唔使特登拎件事同你女朋友傾㗎咪試吓今個禮拜約朋友lolll
如果你女朋友咁都唔俾你去 就係佢專制喇

定還是你想陪女朋友多啲
同女朋友傾吓啦
我男朋友都係好管我嘅交友 好想我淨係陪佢
但我覺得兩邊都要有balance
唔係話要鍾意邊個多啲
係互相尊重嘅問題
只係唔想佢唔開心
因為佢自己唔識搵d野做
成日覺得好悶 又冇乜興趣 又唔識點樣同自己獨處
如果我咁樣話佢 佢又會唔開心 無限loop
最後又搞9埋自己
所以拍咗幾年拖 我認真話佢應該3隻手指數得晒
唔知我呢d叫包容定係縱容
利申 姐弟戀
自己唔著在先有說話聽正常
以前初初都會有說話聽
慢慢冇乜朋友搵我
一年得嗰幾次 佢都有說話就
好正常
除非你日日都咁有活力收完工再去同fd玩
又係將世界放曬落對方度
咁樣好快就厭到最後都係分手
其實大家都應該要有自己嘅社交空間
你不如引導佢去做多啲新嘗試識吓多啲新朋友好過啦
咁好老實 初初大家都有同異性出街
佢就單獨出 我就一班人出
之後大家都識避忌
我得返d男仔fd
但個個都知我有女 就無謂令我難做啦
我連想有d獨處時間 覆msg慢d都唔得
佢有朋友架 都成日出去行街食飯咁
係唔知點樣引導佢搵d野做
興趣班最多咪一個星期兩個鐘
唯有依家keep住group chat
驚自己一個不如唔好拍拖,你咁好快會拍到好大壓力
有幾個都拍左幾年
一散左女又無 朋友都無埋 唉
只弊佢有活力 我冇
有時收工想抖下做自己野都難
要等到佢有fd約 或者返shift
有時佢成日講分手 有好幾次我都想不如分啦
自己冇咁攰 但一諗到分咗手 自己好大機會長時間得自己一個 同埋唔想為咗d on9野而分手
好矛盾 其實自己鍾意佢 但分手驚自己一個
唔知呢d係咪叫習慣咗生活有另一半
拍拖9年結埋婚

0朋友
FB 2分鐘可以碌到完
係完,姐係同FB 同你講你已經睇哂所有Post

老老豆豆社交健康好差
全世界得番伴侶既其實真係好悶
以前試過一次以後唔敢 愛情同友情64波咁我覺得係最好
有時見到朋友會掛住女朋友見完女朋友又會想同fd踢下波 平衡唔到真係慘過食屎
師兄會唔會好大壓力?同老婆相處融洽?
結咗婚應該好d?
其實抵撚死
拍拖初期係64波 慢慢就失衡
錦鋰有乜高見?
做你朋友慘過狗
只會係女朋友得閒先會比你搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞