中文維基百科禁止記載電視台記者名單

30 回覆
54 Like 0 Dislike

繼早前有線電視後,近日now新聞同CCTVB嘅成員名單亦被突然原始研究為由而被刪去,而有關名單存在10多年。

有用戶即使加入合法的來源,但亦被回退,之後因為被提出刪除嘅人認為屬「破壞」而被封鎖。可以見到而家維基同民政事務署一樣,不斷用方針規則「搬龍門」同收緊,去限制大家編輯嘅空間。

CCTVB嘅編輯戰
https://zh.wikipedia.org/w/index.php?title=%E7%84%A1%E7%B6%AB%E6%96%B0%E8%81%9E&action=history

有線嘅編輯戰
https://zh.wikipedia.org/w/index.php?title=%E9%A6%99%E6%B8%AF%E6%9C%89%E7%B7%9A%E6%96%B0%E8%81%9E&action=history

Now 新閒
https://zh.wikipedia.org/w/index.php?title=Now%E6%96%B0%E8%81%9E&action=history

維基淪陷,Facebook淪陷,Twitter淪陷,YouTube淪陷,聯合國淪陷,世衛淪陷,教庭淪陷,美國淪陷

果然中國會係21世紀嘅最大贏家
咁鬥del 囉
不過維基淪陷真係冇乜媒體同KOL關注,除咗黃世澤。
根本係,中國一直有安排有順序咁做好多野,武肺好快就會推俾其他國家,統一世界指日可待

唔好期待諜戰片啲內容會出現,講政治手段暫時見唔到高的過共產黨
so what? 並非鷄同鷄蛋
唔係有維基、Facebook等先有人
淪陷了,咪整過個。
賭神唔係叫賭神先識賭錢
SCP-2000

呢條支那種
呢個維基係咪嗰個咩桑維奇創辦嗰個?
push
最後一句好同意

太多人低估ccp
我都等緊中國稱霸全球。咁就唔駛諗移民咁煩。
共產黨外強中乾,金玉其外,敗絮其中
一味向外揼錢賄賂,國內經濟萎縮嚴重
爆發民變係遲早嘅事
that is wikileaks
香港用戶
全球應該一視同仁
backup左去網典先
廢時真係消失
Wiki最近喺度R捐款
我係一分錢都唔會俾
係咪可以開個討論傾傾佢
如果你做一間黃店既員工
你又想唔想自已個名post 上 wiki
Push
冇人理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞