有沒有人有研究百倍股

57 回覆
5 Like 45 Dislike
先講下個投資背後理念:
要搵一隻要賺就賺到開巷既股。
尼隻野必需係:
成長空間極大
極度被低估
無咩競爭對手
品牌形象極好

持股需要十年, 今日一萬, 他日百萬+
你唔會一注中, 你有機會搵到幾隻, 每隻審幾萬等其中一、兩隻成功,
你就可以收成。
係ipo 都抽
扑正一隻就退得休
如果唔係點咁多人買樓
第四點好難符合
同前三點好矛盾
本多終勝
普通人會唔會用十年去等
散戶用VC嘅strategy
Call QQQ 夠皮
唔一定借殼上, 有好多有潛質既股份靜靜地跑左一段時間先比人發現
百倍股得一個條件 就係故事夠動聽 其他都唔重要
咁NIO得2蚊果陣 CFO都走人果陣你有冇試過分析
利申:我冇 所以賺少少就走 Miss左成個首期
tesla
here 不過無做任何研究 只係見到邊隻岩心水 合眼緣 大致認識下就用收租既錢入兩萬蚊貨
既然諗住SH 我唔覺得可以分析到十年廿年後個世界係點 我又唔係神 我只係諗住賭下運氣
如果扑中百倍千倍咪爽 扑唔中我仲有翻工供緊voo同埋樓收租
用緊The Black Swan作者既槓鈴策略
NIO 起2蚊個陣有L人研究咩, 結果出左黎大家先知係百陪股
而家NIO跌一跌 D人又苦主區乜乜77咁退市, 睇死都冇咩人起未來覺得會上200$
但到左200$ 咪又黎後悔
all in tsla,3年就百倍
我無買過任何電動車相關股。
不過我有隻野發現幾正, 佢已經升左一浸, 我自己都審左少少錢落去。
都係架
Yala
比你升50%果時你忍到手
但升到100%一早止賺左喇
邊會等到升百倍
第一手入兩注, 升到100% 你走一半, 無壓力持股
銀碼唔好大, 唔見左唔赤, 考驗既係持貨能力
銀碼唔大,買啱倍升股只會考驗揼春能力
尼你老母臭閪咩死賤種
字都未識打
諗野又戇鳩
TSLA當年破產邊緣俾你夠唔夠膽買呀
先知咩
戇撚鳩鳩百倍股

牛市就係咁,啲智障衝晒出黎人炒佢又炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞