Mandy Lieu五年抱四去年再生女 同洗米華永遠係「一家人」

63 回覆
4 Like 19 Dislike
太陽娛樂老闆「洗米華」周焯華與Mandy Lieu的五年婚外情已玩完,外間一直傳聞兩人育有一子兩女,分手後子女跟她定居倫敦,有指Mandy拿了3億分手費,早前更斥資做億元農場女主人,成功引來英國傳媒注意。前日《Evening Standard》刊出她的大篇幅專訪,除了分享她的億萬農場的雄圖生意大計,最爆炸性的是揭露Mandy為已婚億萬大亨洗米華生下4名子女,分別是5歲的大女、4歲的二子、3歲的三女及1歲的孻女,原來她去年再為洗米華誕下孻女,而這段五年抱四的消息,直至現在才曝光。

《蘋果》獨家得到一張孻女的側面相,相中B女頭髮濃密,面珠肥嘟嘟、鼻尖尖,擁有單眼皮,樣子較為似爸爸多一點。據知,Mandy 與洗米華去年已決定分手,惟分手後Mandy才發現又懷孕,而BB於去年10月出世。洗米華和Mandy育有4名子女,連同前妻所生的大仔周柏豪、現任太太陳慧玲(Heidi)所生的兩名女兒周梓童及周羨童,即共有7名子女。

洗米華幫手睇仔女功課

而在接受英媒訪問中,Mandy提到二人雖已分手,不過會為子女聯成一線:「With the children we are always going to be a family — he is the reasoning voice of the family, asking if they have done their homework, whereas I want to know how their sunflower seeds are doing. 」即是兩人育有子女,永遠都是一家人,還指洗米華在家裏會理性發聲,還會關心問仔女的功課。文中又以「millionaire model」來形容她的身份,她分享大女Sarah因想要一頭牛做聖誕禮物,故此她就買下農莊,開始她的億萬農場生意大計。

而在Mandy 的網站中,她在9月曾出過一篇名為「One day everything changed」的帖文,還貼了一張捉住BB的小手相,未知是否跟孻女的牽手合照,文中更提到大女出世,令到她的人生出現重大改變。

Mandy 自從和洗米華分手後,近月在英國動作多多,轉型做才女,為雜誌做專欄作家,分享持續性健康飲食生活,全力博洗底,再斥資2億8千萬在當地漢普郡(Hampshire)購入佔地370多萬平方米的Ewhurst莊園,計劃將莊園打造成生產高品質有機食品的生態農場,及開了自己名字的mandylieu.com網站等。

請香港人做野ok?
咁屌得嘅
不過人哋有錢養 吹咩
繼續繼續唔好停
玩女人黎講都算對佢幾專一
其實佢咁靚條件咁好
點解要做人二奶咁樣衰
幫人生四件
但個老公九成時間唔係自己身邊
真係開心咩
佢係未想學賭王,生仔生到老....
原來周柏豪(pakho)係冼米華個仔 唔怪得啦..
傻豬黎架你 為開心?
見到錢就自然開心啦
三億農場
靠個閪換幾億身家
本英國護照拎唔少分
連登 - 最球最大Mandy Lieu關注組
佢經歷過d咩都無人知
之前同過個陳柏霖一齊
無錢講心咁又點?
最後陳咪同桂綸鎂搞埋一嚿
或者hurt到睇化咗
寧願要錢仲穩陣

不過做第三者,點都係有dd問題架啦唉
呢個世界好複雜
日日無套瘋狂中出咁撚正
豬來架一年生一件。
佢咁靚搵個條件好好既又有錢既男人都唔難啦
點解要屈就自己做人二奶
真係當狗咁屌
生完又屌 生完又屌
佢做到明星算唔算父幹?😳
環保咋
我想屌heidi多啲
兩個咁啱同名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞