PS5 機主討論區|抽籤派彩中 (9)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
其實真係最L驚係 個 OS Update 出事, 出左事變磚就比較麻煩.
PS4 Update OS 變磚唔係未試過
好相信係你講緊隻game買碟定數位
佢講緊部機係有碟版定無碟版
咁啱行開咗買唔到英森
如果買碟版都咁樣做 其實不如從一而終買digital版算
話曬大家都差800蚊

不過好好奇你地依幾年買驚買碟定digital多?
諗番起有時啲驚出碟版偷跑一兩日
99%碟

實體撚
我好似多數鍾意買碟
始終鍾意有碟盒, 我有個櫃會擺晒係到
不過有時數位特價/抵就會買數位, 或者碟版賣晒/炒就彩佢都傻買數位
咁其實實體可以偷跑的
唔係款款都得呢
所以我依家唔撚會再訂碟
訂完一陣 點知偷跑真係
係 特價嗰陣其實同碟版二手價差唔多
如果又係多人game我會簡數位板
唔只40,wdl 差成100
碟啲封面真係好好j
數位版唔hit既主因
數位版仲貴過實體版成舊水
同價都要諗諗啦,實體有得賣出去
我粒 5950X 唔知點解要搞咁耐,我唔知呢個係跟美國時間定香港時間
但牒通常會平少少
係 起碼平一百
但如果你搵到人同你長夾數位版
咁就唔同講法
最重要都係搵到個信得過既人夾
初回紀念品仲好J
買碟版機有得做到DL版嘅野,但相反就唔得
舉個例,我買新嗰隻Watchdog, 碟價$370, DL標$468 (我知依家有sale)
咁又無人想夾咪自己買碟玩住先
到2077個fd都話想玩,咪直接夾DL版每人兩舊幾算
係 買碟版彈性啲 唔洗單一限死自己
所以無謂慳800蚊
除非你好堅決未來依幾年都唔會買碟
地點係美國就美國時間
係香港就香港時間
最近特價忍唔住買左刺客Origin+Odyssey bundle
重點係Bundle包黃金版齊DLC
買二手碟應該難係黃金版,自己加買DLC又貴
仲有一個例子都真係好on9
話說之前Plus免費過Bloodborne本體
結果有次佢隻完全版喺store賣緊$100唔洗
但你係唔可以去買佢個完全版去Over write個license
只可以獨立去買$155嘅DLC

但重點係無幾耐之前先出咗Uncharted合集係可以Overwrite返Plus免費個版本變永久擁有
結果我出去$120收左隻完全版嘅二手碟算
最驚係software解決唔到果啲
好似PS4彈碟咁
PS4 彈碟問題 我部機都仲有, 不過早幾個月決定先拆個 eject 制出黎算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞