點解香港人要支持張敬軒?(2)

67 回覆
63 Like 17 Dislike
exactly
你老豆係共產黨幹部都可以架
我解釋完你就開唔答都話你分唔清兩件事有咩分別㗎啦
先唔講討論
巴打你都幾有心機
佢老豆只係一個已經退休嘅小區主管 一早已講清楚 仲吹到黨幹
我只想問一句
How much?
邊個話你唔係
咁我聽我支持佢,我係咪就係藍絲,就係偽黃?係
人若變記抑便迷人

「其實兩邊都幫/兩邊都唔表態幫邊面,先至係我哋要拉攏或者合作嘅人 因為佢哋先係傾生意嘅人

誠哥咪就係一個好嘅例子 佢講一句黃台之瓜 好過你哋搞10次遊行 次次都百鳩幾人被人拉

不過cctoy 又會反駁佢俾錢七警打官司,佢啲artist 接大陸show 搵大陸錢
你哋慢慢攬住個政治貞節牌坊 不過世界唔係跟住一個所謂黃色經濟圈嚟玩
淨係tommy,杜生都已經係人版,發到圍咪淨係得佢哋兩個? 其他人呢?

唉我唔理 總之張敬軒係大陸仔 係護旗手 無公開表態 佢就係藍屍

連登真係臥虎藏龍
拋磚真係引到啲玉返黎
雖然有部分真係好弱智
但根據normal distribution都合理
(inspired and 深思mode)
咁就叫自己人?唔怪之得幫大灣區宣傳果d歌手都計落黃圈
其他野都有理有據反駁到
唯獨呢個問題真係一個好大嘅爭議位
例如我去睇佢演唱會嘅話 都係俾緊錢佢公司賺
咁樣又係咪違反自己原則?
又係咪變相助長緊藍圈?
今時今日作為一個消費者又應該點樣界定同選擇?
英皇係藍,不過我估反英皇歌手嘅人應該會反埋以下紅/藍公司旗下嘅所有歌手。唔好講邊個邊個好黃,d人駛落去佢哋嘅錢最後都係益左間紅/藍公司

環球唱片 (染紅,騰訊持有股份)
陳奕迅
張學友
AGA
Gin Lee
Jace 陳凱詠

華納唱片 (染紅,騰訊持有股份)
許廷鏗
衛蘭
陳蕾
Dear Jane

寰亞唱片 (老闆林建岳 - 經民聯,全國政協常委,撐國教,「明日大嶼」,港版國安法)
方皓玟
鄧小巧
鄭秀文
C AllStar
梁釗峰
陳健安

A Music (由林建岳與黎明合作成立)
黎明
JC/陳泳彤

星夢娛樂 (CCTVB)
胡鴻鈞
菊梓喬
王灝兒
周柏豪
連詩雅
根本應該開個post講埋下面呢啲公司成日focus係英皇 反而放過左其他一樣衰嘅公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞