點解香港人要支持張敬軒?(2)

67 回覆
63 Like 17 Dislike
有邊個都有咁多純好奇 又香港音樂保育又文化文物保育喎 真金白銀買錄音室run 好似冇乜邊個有做咁多
其實如果樓主係PR就會po娛樂台或者吹水台 po係音樂台冇用的 亦只有真正在乎香港本土文化同廣東歌嘅人會機會認同
Support
都尊重張敬軒既
支持樓主
剩係會話邊個邊個做得多過張敬軒
但又唔識俾啲實質例子嚟睇下
上面講嘅都係表面大家可以得知嘅個啲 根本可能仲有啲係冇透露比大眾知道 所以真係...
支持樓主 支持軟仔 #明嘅就會明 唔明嘅講幾多都係嘥口水
《張敬軒x香港中樂團 盛樂》演唱會主辦方英皇娛樂於昨晚收到有關方面聯絡及通知,得知有患2019冠狀病毒病患者於潛服期間曾經到場欣賞演出。

根據衛生防護中心及紅館向英皇娛樂提供的資料,分別有四名潛服期間的病患者曾觀賞演出,以下是他們到場日期及坐位區位置 :�
11月22日( 坐位於 黃閘 第74段 )
11月27日 ( 坐位於紅閘 ,但該名觀眾忘記了段數)
11月28日(坐位於黃閘 74段 )
11月29日 ( 坐位於黃閘 74段 )

雖然在演唱會進行期間,紅館已嚴格實施社交距離措施,所有現場觀眾均需戴上口罩, 全場不能飲食, 每晚完場後立即作深度清潔。但為審慎起見,英皇收到消息後,亦已迅速通知所有表演及工作人員,盡快進行檢測。
所以話前線黃/員工黃無撚用
背後老細藍,遲早無運行

做人做狗係有得揀
成堆軒衛兵 看下啦 搵錢搵到傳武肺呀
搵食啫 犯法呀
lm
隻武肺會痴物件表面
你點得出呢句結論係認同佢做嘅保育文物同香港文化係有價值 冇講過你認同就=支持佢個人
佢列出嘅內容全部同音樂、保育、文化 有關 放係公海大部份人都會覺得悶 會skip 所以我先話po音樂台先有機會有啲人會望曬 然後認同 你究竟明唔明支持一個人同認同一個人做嘅事係有價值 可以係兩件事?
pop music singer 扮藝術家
英皇打手真係一如以往地柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞