PLTR 哭喪區

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
28.6
睇到依個POST就知隻野有排解套
明顯要殺期權
跌落去
26.1 300股
24.1
揸下冇壓力 等火箭
我想, 搵緊位補倉
算啦 呢隻野比連燈吹捧就知道要走啦
走啊
個人覺得首先Palantir有17年底蘊
同全球最頂尖嘅情報機構合作做proj
CEO cofounder都係有passion做tech 唔係玩玩下
雖然無profit過 但原因應該係同政府合作做National Defense profit根本唔重要 正如nuclear weapon肯定係燒錢 但有左核武喺國際嘅bargaining power唔係用錢計到 似係一間research型嘅lab公司

而家我諗最大疑慮係間公司想做public product 但係無講明自己有咩實際product 而佢地個朵要贏其他公司IT project唔難 仲要做到咁專 但佢地個commercial package係一個大問號 唔知屬於佢地嘅"iphone"咁樣賣得嘅產品會唔會出現 但佢地喺tech上無疑係行先過好多人
屌 快d跌到20蚊加倉啦
18@120 升到33無走 中間係咁加倉 呢家24@470
18升上33果d profit無撚曬
同師兄一樣 19.5@30 加倉加到24.4@136
加倉啦
月尾一齊數錢好無我望27拎翻當初d profit算數
今個星期五call到期
$12行權價,3張4蚊買
諗緊揸唔揸好

另有240股@26.38
應該搵個位放晒240股入call果300股
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞