做緊濾水器公司,深入睇濾芯材料

41 回覆
22 Like 0 Dislike
用緊飛利普五重過瀘,ok嗎?
租間屋成30年樓,全部水喉開出黎長期黃色。

睇認證,睇數據。飛利浦印象中唔太掂。平時用冇咩問題,直接飲飲就唔好了。

睇認證,睇數據。飛利浦印象中唔太掂。平時用冇咩問題,直接飲飲就唔好了。

唔係好記得啲認證同數據了,官方介紹就梗係講到好勁 不過用左啲水就乾淨左,當然都要煲唔會就咁飲。
留名學野

唔係好記得啲認證同數據了,官方介紹就梗係講到好勁 不過用左啲水就乾淨左,當然都要煲唔會就咁飲。

我記得日本仔通常都吹到咩九成呀有效。但其實好多日本仔濾水器都行番日本自己果套認證通常都係80%就達標,有時有D得50,60%

我記得日本仔通常都吹到咩九成呀有效。但其實好多日本仔濾水器都行番日本自己果套認證通常都係80%就達標,有時有D得50,60%

佢吹到可以就咁飲用添
因為其他瀘水器好大舊阻地方,安裝又麻煩,要配濾芯又唔方便,所以用菲利普,諗住用黎隔返啲銹水,同用到五重過濾諗住ok,不過要三個月換一次好貴
巴打點睇濾水壺?
濾完再煲飲唔飲得過
好野巴打
無知一問,用緊杜記,條芯近年半,依巴打所講有設計壽命,咁過左壽命但過濾水後見條芯有雜質,有冇問題?
好野巴打
無知一問,用緊杜記,條芯近年半,依巴打所講有設計壽命,咁過左壽命但過濾水後見條芯有雜質,有冇問題?

有雜質好正常,支芯就係幫你隔住雜質嘛。
我拆過一支道記,唔知點解有條毛食左入支芯TIM
設計壽命有幾個方面:吸收污染物飽和,阻隔污染飽和。
巴打點睇濾水壺?
濾完再煲飲唔飲得過

唔係就咁飲問題不大。但都唔好咁正經睇佢喇。
好野巴打

吸污物同阻污物洗刷唔到
好野巴打

吸污物同阻污物洗刷唔到

揸正黎講其實洗唔到。
留名
咁AQ4000可唔可以就咁飲?

同埋開水喉用洗唔洗等一陣先用,等之前留係管啲水去哂先?

同埋開水喉用洗唔洗等一陣先用,等之前留係管啲水去哂先?

照睇係可以直接飲,大部分正常就要先放走管入面既水,因為冇左氯氣會易養菌。但其實放兩,三秒水就OK
請教巴打2個問題
1. doulton有m12&m15分,有咩大分別?
2. 就以m12來請,都有n只model. 又有咩大分別呢

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞