iphone個最佳化電池充電, 成日都自動開左....

63 回覆
5 Like 10 Dislike
用家問題
你解釋下點解用咗一年都係夜晚返到屋企先叉但永遠一插就直上100%先啦OK?
關咗significant location就冇事
好多可能性

無開system service location
包括significant locations
無用原裝charging adapter
又或者純粹有bugs
ios14.2 bugs
我知呀
我知佢地有呢個功能
但係我已取消左 冇tick到
唔知點解 屌佢老母
過一排就同我開撚番學習充電模式
搞到部機平時充唔到上80
每次要人手取消番先充到

屌佢老母
死蘋果
試下Set關到明日
起碼唔會轉過彎 又自動開返
你有冇用手機set鬧鐘?
佢知道你要起身會自己上100%唔會停80
利申番shift從未試過起身唔係100
長開呢個功能
上面嘅回覆我全部睇過曬
我可以好客觀樂觀地告訴你哋咁多位
用家問題
講完.
用家問題
我都可以好肯定咁同你講
我每日都入去電池頁面度 手動熄左個功能佢
但每過一排
部電話佢就自動同我開啟左

咁係叫乜野用家問題呢
我想正常充下電姐
又係我問題?

解釋下
屌那聲

我再講一次

紅字打俾大家睇清楚

我係tick左關閉 係關閉呀
明白未

屌佢老母死人蘋果bugs同我自動開番個最佳化充電功能呀

你明唔明我講緊乜?
80% 先會停喎, 你 50% 就停似係其他問題
人嘅問題
呢個功能係 gap gap 哋, 我第一日已經一直有用呢個功能, 配唔同機都係同一效果, 就係使用 / 差電 pattern 冇變嘅情況下, 佢都可以今日識 80% 停, 聽日就直上 100%, 唔知過咗幾多日之後又會間唔中識 80% 停, 根本就估佢唔到

對呢個功能唔需要太認真
師兄係咪好少上連登?
我知有呢個功能
但係我冇tick撚到
唔明蘋果仲乜逼9人用 係咁自動開啟呢個function
有bugs 日日都要手動閂
有bug
我隻Apple watch 都係咁
佢係睇你使用習慣
我係0500-0600叉滿100
因我工作是返特別更 隨時standby
返工放工時間每日都唔同 返幾耐都唔同

有時返晚上2000/2200 又有時返朝早0400/0500/0600

簡單咁講 我每日生活/上班時間都唔同
咁冇辦法 轉會唔用iphone幫到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞