[下輪先殺阿狗]利物浦 對 阿特蘭大 4

1001 回覆
6 Like 13 Dislike
【Ian Doyle Q&A 26/11】

Ian Doyle不定期Q&A同利迷互動傾吓波,當中包含佢所見所聞嘅球會消息及個人意見,最新重點如下︰

球員動態
- 軒達臣(已正式復操)、泰亞高‧艾簡達拿及張伯倫快將復出,其中軒達臣只係短暫養傷,狀態應該唔成問題,可以即時重返正選
- 泰亞高‧艾簡達拿傷勢較預期嚴重
- 黎緊一個月高普只有依靠域斯‧威廉士及菲臘斯,所以唔好驚訝高普對外會講唔需要洽購新中堅,當然球隊會考慮一月補強
- 奧歷治假如仲想出戰下年嘅歐國盃,一月離隊他投(外借都好)似乎係唯一出路
- 南野拓實值得更多上陣機會,尤其奧歷治表現低迷時
- 雲拿當喺利記算係贏盡所有大盃,會想喺職業生涯最後顛峰時刻接受一個新挑戰,季尾自由轉會離隊機會大,除非有人突然改變主意
- 歷高‧威廉士長遠會變好,佢目前唔單單係要取替阿歷山大‧阿諾上陣,而係身邊整條防線都唔係最強嘅人腳中配合,對佢係一個好大嘅考驗
- 施美卡斯喺有限嘅機會及默契下,表現算係唔錯,黎緊賽程更密,或者會更多見到佢上陣
- 基達傷勢未明
- 阿歷山大‧阿諾要抖多最少兩個星期
- 暫時未同法賓奴展開續約談判,當然利記會想留全法賓奴,但唔係急切嘅事

球隊動態
- 球迷可以再次入場,對球隊相信會有正面作用,但將會係一個奇怪嘅體驗
- 對阿特蘭大一戰可用人腳實在非常有限,以致影響表現,輪換係必須,目光可以放遠一啲,假如利記主場贏5-0而作客輸0-2,反應可能唔會咁大,唔需要太過惶恐不安,就當俾副選上陣吧
- 宏觀去睇,輸俾阿特蘭大嘅影響可能係微不足道及無傷大雅,放長雙眼喺黎緊個半月聖誕快車期嘅成績吧

個人意見
- 估計高普會強陣對阿積士爭取提早出線
- 驚訝車野拓實未有正選出戰阿特蘭大
- 個人預感埃及文明當中有一人會今季完結後高價離隊 (Ian Doyle喺祖達加盟前已經提過估計今季係係埃及文明最後季並肩作戰)
埃及文明不要散
高價賣出,再入番個年輕既,我覺得係好事
似文尼
情意結
未去朝聖睇佢地
何況天價果幾件都未有沙文level
基達傷勢未明
如果係明奴我覺得ok
球隊有衝擊係好事黎
+1
佢三個絕對係歷史上最強三叉之一
就算個人能力冇牙朗小花果種球皇級
但加埋絕對大過3既能力,D默契係冇得頂
正如小花同阿蘇一定要夾屁馬,換基斯文或者古天奴都冇果種feel
我都覺 但三個入面最勁係交屁
唔好走
雲拿當喺利記算係贏盡所有大盃
同韋拿杜姆差唔多
咁聯賽冠軍加歐聯,又真係球隊黎講最大既杯
仲有世冠呢
Adam Lallana has criticised “keyboard warriors” for their criticism of Liverpool right-back Neco Williams, after he ‘blacked out’ his Twitter page back in September.

其實fa cup都唔細
不過高普唔care
老母 力子 沙拿 文尼 明奴
邊個走都唔捨得
冇佢地,就冇大耳朵杯
Btw
其實大師兄走咗都有d唔捨得

人老了,比較念舊
Sor
死老野
唔掂喎條友真係好臭串
對呢班球員有感情
其實應該話好多都有
條友仔搶口到
真係冇用
冇人睇
建議block 左奶西
有女就串柒柒
喺利物浦踢波,就要預咗面對加倍嘅輿論壓力
捱得過,就會好似 Henderson 咁,百毒不侵,有強大嘅精神力
其實睇佢過去兩場波,就知佢所承受嘅壓力有幾大
我一路有留意呢個後生仔嘅表現
以前好敢進攻,有潛質,防守唔算好好,但勝在勤力,上落效率高
但畀人閙到上天花板後,佢就上前又唔多敢,退後又患得患失
係處於一個迷失狀態,同失去拿捏分寸嘅狀態
呢個亦係拜呢個領隊所賜
正常情形下,後生新仔初期係要最後十至十五分鐘
唔算危險情況下放佢落場攞經驗
但呢個領隊都幾奇特
無論賽程有幾密,佢基本上都係用死嗰班正選
直致受傷為止
其他新仔就攞嚟鄧腳,即係好多時唔係一大班常規正選帶著一個新仔踼
而係臨時拉夫一渣新仔再加甚少出場嘅後備同時上陣
仲要好似冇咩默契咁款
力子老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞