青年涉藏雷射筆被捕遭警棍打頭 須做開顱手術留醫ICU 警員供稱揮棍只為自保

137 回覆
16 Like 342 Dislike
佢根本就係冇人性冷血兇徒反社會人格
屌你老母調轉囉
死黑警用雷射筆同人用棍隻抽囉on撚99
沈XX係香港警察嘅一份子,2019年6月後曾經係多次示威現場中出現,有份鎮壓及虐待示威者。

佢曾經係警車上向示威者淋水及毆打,令佢褲檔盡濕、鼻骨骨折、血流披面及骨裂。後來嗰名示威者被控「襲警」罪,佢嘅證供俾辯方稱為「自圓其說」、「邊講邊作」、「鬼拍後尾枕」,不符合其宣誓內容中「講出事實的全部」。最後沈XX嘅證供俾法官認為不可信,示威者成功脫罪。詳情可睇以下新聞報道:

蘋果日報(未能解釋被告帶署傷勢由來 官斥警不誠實 大學生脫罪)
立場新聞(被控警車上以頭撞警 24 歲男襲警罪不成立 官指警非可靠證人)
香港​獨立媒體(青年被控車內襲警審結 即日宣判無罪 官指警供詞不符驗傷報告)
另一單案個裁判官已經說過佢係不可信證人.....

但係又繼續召佢出庭係咩玩法...?
自保?𨳒你老母啦死黑警!謀殺不遂咋!手無寸鐵嘅市民都打
黑警死全家
你都啱嘅 但君子報牛
信 皇天擊殺heart attack
隻牛一定要報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞