[11月25號]美國大選新聞總匯

380 回覆
282 Like 7 Dislike
話唔定第時俾Trump買起,到時就好玩
[原片報導]Pompeo 未有與拜登任命的「國務卿」對話,會展開程序睇GSA決定,並跟據法律行事。
https://lih.kg/2299730

呢個都係good post
更新

MI

講一講返個故事線.
Wayne County嘅cert票曾經一度陷入拉鋸. GOP人因為有大量嘅問題所以唔願意cert票. 然後呢兩位GOP人因為自己同家人都畀人起底之餘亦都受到恐嚇. 所以改為同意cert票. 但最後佢地決定反悔. 企硬唔cert
MI嘅選委會就無視左呢兩位GOP人唔cert票. 決定cert票. 各路MSM就話MI大局已定.
但係MI嘅House係由GOP主導. House決定叫定cert票. 因為現有嘅問題太多. 如果架硬cert票嘅話. 成個州會陷入憲政危機. 所以佢地決定向今日美國時間早上九點. 舉行聽証會.
而家呢個時間MI只係凌晨. 所以未有進一步消息可以更新

汁 - https://www.theepochtimes.com/michigan-attorney-general-probing-threats-against-wayne-county-canvassers_3591883.html

MI決定唔cert飛嘅GOP選舉委員會持續受到死亡恐嚇 對方威脅會搞佢嘅老婆同細路 MI嘅General Attorney向星期二確定左佢地展開左對於County選委會嘅死亡恐嚇

Arizona

RT者 - Sidney Powell
汁 - https://www.thegatewaypundit.com/2020/11/breaking-ballot-count-upload-error-arizona-6000-false-biden-votes-discovered/?utm_source=Twitter&utm_campaign=websitesharingbuttons

重點-
Arizona又發現左點票有upload Error.
Arizona Greenlee County 顯示22110張票. 其實應該係3723張票. 當中有六千票upload錯左畀拜登. 原來嗰六千票係侵嘅
而家Arizona 拜登領先侵嘅票數 由原本10377票縮窄至 4202票 但呢個係非官方數字
州務人員話係基於upload error嘅暫時性嘅問題 而佢地已經改好左 Arizona官方數字仍然都係拜登領先 10,377張票
侵嘅支持者就質疑 每次啲error啲glitch都係益拜登 發生太多次就唔係巧合啦

RT者Sidney Powell - https://www.azmirror.com/blog/ducey-signs-electronic-adjudication-bill-to-speed-ballot-counting/

呢則係九月嘅新聞
向2020年年初 州長Doug Ducey通過左1135法案 而呢個法案 Ducey話係可以協助加快點票
當啲選票 無辦法以正常方法畀啲計票機器讀票嗰陣 所有county嘅選舉工作人員可以進行電子調整 "electronic adjudication"
呢個法案獲得AZ參眾兩院通過

GA

可能因為GA官司就嚟打所以好多料

已確定Sidney Powell將會向聽日儘快於GA入稟訴訟
汁 - https://twitter.com/LouDobbs/status/1331366325629968386
FOX TV直接同Sidney 嘅電話訪問

我好攰呀呢段可能再晏啲先譯

RT者 - Sidney Powell
汁- https://twitter.com/andrewbostom/status/1331331445743374337/photo/1

Dominion嘅極端左翼高層Eric Coomer於九月曾經對於GA嘅Dominion選舉軟件作出關鍵嘅軟件調整 (Critical Software Change) 而呢項調整 並沒有取得 U.S. Election Assistance Commission (美國選舉支援委員會 <- 我淨係搵到日文翻譯 ) 嘅充份測試或者認証

RT者 - Lincoln Wood
汁 - https://www.thegatewaypundit.com/2020/11/confirmed-georgia-secretary-state-brad-raffensperger-used-dominions-eric-coomer-witness-state-defend-last-minute-computer-changes/?utm_source=Twitter&utm_medium=PostTopSharingButtons&utm_campaign=websitesharingbuttons

承接返上一段嘅故事.
向選舉前兩個月 原來GA曾經為過Dominion呢隻軟件而打過官司
當Eric Coomer搞左呢個緊急調整之後 有大量嘅律師要求用紙嘅選票去取代呢隻可疑嘅投票軟件 而GA Secretary Brad Raffensperger 叫返Eric Coomer 向個庭度為佢作証
GA嘅選委話畀聯邦嘅法官聽 佢地其實要執嘅係touchscreen嘅問題 因為個system 入面有二十一個選senate嘅candidates個名出出地事
但律師仍然狀告州政府 佢地留意到調整上嘅困難 搞咁多嘢不如用紙投票唔好用軟件 因為十月十二號就已經開始提前投票
但州secertary話佢地更換軟件只不過係為左防止Senate嘅candidates會向個touchscreen度失縱
而佢更加指 原告們向SNS度講到好似世界末日咁 但其實不過係好少嘅毛病
目前Eric Coomer嘅資料向Dominion嘅官網已被刪除

Sidney Powell目前向佢個人嘅Parler度公開要求GA嘅州長同埋州務卿
佢要求今日嘅會議要用ZOOM舉行 令選民可以參與 另外 佢地要求真正有信封同埋相關資料都齊全嘅真正點票 (州長同埋州務卿一直拒絕要計埋呢兩樣嘢)

尚待認証消息

琴日一間媒體Marshall report話Sidney Powell已經登記成為military Attorney 呢個身份其中一個可以告嘅就係叛國罪 而家都仲未有相對應消息可以核實
但係 今日Lincoln Wood有RT過Marshall report所刊登嘅文章 向呢個前題下 我地可以稍微覺得呢個媒體有一定程度嘅可信性
之前Guilani 向Press con度講過. 佢地唔排除會用FISA嚟打 FISA其實就係外國情報監視法 基本上就係告嗰啲意圖干預美國嘅外國情報活動
而亦都有人提及過一點 如果Sidney Powell係同侵佢地團隊一齊出戰 法官係可以要求佢地將所有證據擺向同一單案度審 就會將兩粒子彈變成一粒 如果有呢個考慮嘅話 兵分幾路對侵團隊嚟講有安全保障

侵律師團隊完整press con -
https://www.youtube.com/watch?v=T8LiGZhK-bg&t=1s

全長個半鐘. 知你地無心機睇哂佢架啦
貼出嚟其實係想講 樓下有好多人多謝Independent 肯擺完整嘅press con出嚟 而唔係刪刪減減
今場選舉無論最後結果係點 都喚醒左好多人對傳媒嘅警誡心
當一個社會唔容讓我地再提問問題嗰時 世界就會變得好可怕
大家要經常保留求真嘅精神呀
巴打你pin上面嗰個
已pin
我真係想睇侵買CNN架其實
繼續推
“MI嘅General Attorney向星期二確定左佢地展開左對於County選委會嘅死亡恐嚇”

呢句有冇寫錯?
日日玩真人版飛黃騰達
邊team人個節目收視低就要篤條片出嚟死
有寫錯. 謝捉蟲
展開左死亡恐嚇嘅調查.
星期二確定左佢地展開左對於County選委會嘅死亡恐嚇嘅調查
對唔字 打漏左
MI嘅General Attorney向星期二確定左佢地展開左對於County選委會嘅死亡恐嚇
漏字???
星期二確定左佢地展開左對於County選委會嘅死亡恐嚇嘅調查
“Arizona Greenlee County 顯示22110張票. 其實應該係3723張票. 當中有六千票upload錯左畀拜登. 原來嗰六千票係侵嘅
而家Arizona 拜登領先侵嘅票數 由原本10377票縮窄至 4202票 但呢個係非官方數字”

AZ一來一回唔係已經萬2票反cup喇咩?
不過永遠都係發現完入錯數後個差距都係無收窄過
多謝巴打咁落力 我睇出面啲帶風post睇到心都酸埋
六千票upload錯左畀拜登. 原來嗰六千票係侵嘅
如果係呢個玩法,就唔會係仲爭4000票啦
登-6000
侵+6000
直頭侵反cup
係囉,你快我少少
佢地話Upload錯喎. 次次搵到都話係upload錯. 實際數字都係拜登多過侵咁囉.
侵侵只會無限接近登登,永遠唔會反cup
咁之前有間出名嘅律師行留言恐嚇呢兩個唔cert票既人係咪真?如果真係證實到會對結果有咩影響?
點解冇一次係upload 錯比trump?
左膠又睇唔到
恐嚇嗰單另一個州. 係PA
https://www.thegatewaypundit.com/2020/11/law-firm-kirkland-ellis-withdraws-representing-pennsylvania-secretary-state-one-associates-threatened-trump-attorney/

侵嘅律師畀Kirkland and Ellis 嘅律師騷擾 而家爆左出嚟 所以先要退出PA嘅官司. 佢地唔再代表PA個secretary同侵打官司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞