[PolyU] 紅磚大學討論區(36)— 一年了,你還記得嗎?

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
真 我一個都未見過 佢地就好好傾
+1 真心覺得online exam 完全無公平可言dklm 明明班pk無讀書 但係夠膽博搵槍手做 最後又冇事 仲拉高條curve 攞高分

之前仲滿懷希望考on campus exam ... diu 而㗎咁大機會變Online 即刻頹咗
9月尾都未 明明其他科啲人11月頭已經出晒
exactly the same feelings as you
認真講句,我唔敢話自己高風亮節,seek help/share答案嗰d肯定會架喇唔使諗。

不過,carry D咩人/搵咩人傾答案就自己諗啦(quality control),自己諗下你係幫緊要一個有努力嘅人/互相幫助,定拉低條curve乜都冇讀嘅垃圾。

under個咁嘅情況,唔搵幫手真係傻仔。暫時都未見有咩measures可以完全杜絕請槍(有嘅可以分享下),蝕底嘅只會係戇直老實人

我所做而對得住自己良心嘅,就係溫足書,靠自己完成成份exam,先至搵人對卷傾答案。

所以我到而家仲溫緊audit(雖然今日真係溫得幾hea)
好慶幸識到一班勁firm嘅同學
今日就開始溫書
我仲做緊AF3313份死人嘢
有冇人讀carriage law
請槍嘅最後都係自己食返惡果,唔溫書讀書>冇學過嘢>之後嘅嘢繼續唔識>又要請槍,最後畀你first hon grad又點,水平分分鐘差過third hon,呢啲嘢有眼睇嘅
醫療科好似啲重要嘅科唔俾online

最多改幾次
希望9科AF on campus exam可以好似舊年5寶咁delay exam啦
btw邊個負皮我。
真心覺得嗰班考個試都可以請槍既人,同楊明條onX一樣
自己案底花曬仲係度撐警 低X能,撐警覺得佢地有執行法治,但自己從來唔遵守法律。

我地成日話公平公正公開公道,但到頭來嗰班請槍既就係公平公道既制度入面既走捷徑得益者。我相信係連登既都係黃架喇。真係想嗰班睇到lee段廢話既垃圾請槍仆X諗下,自己嘅所作所為係唔係仲對得住大家同埋手足所嚮往嘅法治社會,公平、公正、公開、公道
咁大家接唔接受到同朋友/同學一齊share答案
apss1a07/apss111的朋友仔
見字參與 forum discussion 好無 佔30% 都無人講野
讀過呢科
其實預咗9成人都會咁做架喇
除非真係check 得好嚴
臨deadline啲人先會上水㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞