警世 唔好住沙田好運中心

236 回覆
541 Like 19 Dislike
咁沙田邊到好住?
沙田中心係點扔垃圾架?後樓梯地下?
第一城點?
介唔介紹講多d
最近留意緊第一城
竟然要自己掉垃圾入垃圾槽
本人自住好運中心20年,最近賣了。間屋滲水似黑森林。橫樑也裂。

好運中心外牆歸小業主。法團只協助$3000維修外牆,但假如樓上唔整/水源未確認,手尾好長。

單位高,自然多受日照影響,東起西落,拉爆外牆,小心小心。

管理處差,我認同。我做Property Management也看不過眼。

重點,外牆小業主。
平台番新,起泥,的確冇老鼠一排

昨晚開始見,又有番。低層單位的街坊,以前屋企配備老鼠籠
用工廈樓一般數據預下數,即表示香港建樓預多好多safety factor,不用怕過重 。心想,人地預大,某程度預老化時用。人地Design intent是否比你放咁多咁重野,開門七件事第二、三件事咁重,可否提供資料,讓業主理解,安心下呢。結果是「挑戰性」。

物重下墜是自然事,行過瀝源,過橋時,看看吧
外牆阿公,和小業主的分別。謝謝佢嗰$3000。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞