【ViuTV】羅嘉駿導演 奇幻愛情穿越劇《二月廿九》×《940920》討論 (104) 吳海昕新MV登場

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
例如儲will or drive
無FF師
正經搵錢好過
靠政府唔得掂
儲sofiee drive
喂係喎 stephy又係S
火雲邪will
終於有時間上水了,噉就miss咗兩個post
武肺底下大家都要健健康康
柯煒林豎起了
餓了 想食pocky
仲好掛住柯煒林
我老婆係吳海昕
劉俊謙憑《幻愛》提名台灣第57屆金馬獎「最佳新演員」,最終敗給《無聲》20歲台灣女新人陳妍霏。賽後金馬執委會執行長聞天祥講解評審團決定,討論主要圍繞劉俊謙及陳妍霏的演出,但最終認為陳妍霏無須語言輔助,只以肢體與表情已呈現出極為複雜的受害者表現,讚賞她極具潛力,結果令劉俊謙飲恨。

劉俊謙今晚在圓方出席電影《一秒拳王》首映禮,提到金馬獎敗給陳妍霏?他坦言沒失望:「對方係20歲素人,小妹妹演出呢個角色,佢拎獎資格適合啲。我演戲咁多年,知道佢為咗今次冇對白嘅角色學習手語,喺冇對白下做得好好。雖然拎唔到獎,但我有安慰獎,贏咗個女朋友(蔡思韵),而且《幻愛》得到好多肯定,由首日上映18萬票房,到而家已經衝破1,500萬。」
劉俊謙表示昨晚和女友及一班朋友一齊睇直播,女友更買定蛋糕,說得獎與否也應慶祝。提到編劇曾俊榮在台上分享時叫香港加油,他說:「見到台灣電影發展得好好,香港(電影)低迷又有好多問題,圈中前輩後輩冇工開,想同香港電影講聲要努力,未來希望寫一個新時代出嚟。」

https://hk.appledaily.com/entertainment/20201122/OLDXHGJHCRHWVIDKID6UVW5N7I/
劉謙:贏咗個女朋友 甜到
我都冇獎攞,可摸以比個安慰獎我
咁當然

$5000話係因為唔想人地因為生計而唔做檢測
喂, $5000, 真係夠補償咩
今個聖誕 衰妹最後會收到幾多個advent calendar
仲要一收到就開晒
係sponsor定係衰妹咁搞gag
明明advent calendar就係要每日開一格個種神秘感
iPhone 5S
Sofiee Shirley Shirley Stephy Steve

Sorry最近推得太快
柯煒林豎起了

咁睇好creepy
食鹽酥雞
衰妹: 十世還做朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞