蘋果:港台調查利君雅工作爆光 會議中只要求列印超過3,000宗投訴信 沒有要求索取任何讚賞資料

69 回覆
10 Like 255 Dislike
港台助理節目主任利君雅上月起被延長試用期120日,並重啟有關投訴她的調查。利君雅試用期至今至被延長47天,尚餘72日。《蘋果》獲悉,港台行政部正協助副廣播處長馮建業處理調查工作。早前調查小組曾要求負責處理投訴的「機構傳訊及節目標準組」,遞交部份涉及當事人的投訴資料詳情。

據了解,利君雅事件曝光後,馮建業要求傳訊及節目標準組,將涉及當事人的所有投訴悉數列印遞交,數量超過3,000宗。雖然馮建業曾在員工大會承諾會一併考慮對利君雅的讚賞,但據悉,行政部並無索取相關資料。

https://hk.appledaily.com/local/20201119/WIBQTB6MGBDHJHYZUSKMAEG4DA/?utm_campaign=hkad_social_hk.nextmedia&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=link_post&fbclid=IwAR2s57NND-ooWm6cuOy4nolcO6a1fHMLOfEovE-R6EYVVcXqYPijKjnwH8Q
到最後一定政治正確到過唔到試用期

過到我表演自含
因為你可以表演
利君雅值得擁有更好
係香港佢都盡做了
你表演硬都得
咁多人寄信表揚利君雅表現唔睇
係要印啲藍屍投訴信
入蘋果做啦,使乜嘅人籬下
明白利君雅喺其他機構做會舒服啲 待遇好啲
但喺佢東家唔打打西家之前
真係值得我哋為佢盡力討返公道
同埋港台作為公營媒體真係香港新聞界重要指標嚟
我一早踢爆黨台有大量滲透

https://lihkg.com/thread/2252921

小小節目主持都係曾慾成要捧的人,葉國華條水
我明白利君雅有好大壓力
但更加唔應該走

黨台班共狗平時隱瞞得好深
我踢爆林緻茵係葉國華的人都比唔睇內文的低能黃絲亂屌

一定要迫黨台高層露底
咁就印左3000幾張垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞