胡定欣宣佈離開TVB!兩奪視后:來年以另一個模式帶來更多作品

7 回覆
3 Like 6 Dislike
兩屆視后胡定欣休息一年後宣佈離開TVB,佢感謝喺無線一直以嚟幫佢嘅人,目前佢正在拍攝《白色強人2》,或會成為佢嘅告別作,胡定欣指會加入邵氏,來年以另一個模式帶來更多作品。

胡定欣加入藝員訓練班,喺2003年出道,2015年中,於劇集《鬼同你OT》中飾演女鬼姜蓉(姜姐)一角,大獲好評,更喺2015年《萬千星輝頒獎典禮》中首奪「最佳女主角」。翌年,《城寨英雄》擔正女主角「刁蘭」,同陳展鵬嘅CP超受觀眾歡迎,成功「冧莊」再奪視后。

不過近年拍劇數量大減,有傳佢將轉投古天樂公司旗下,又有指佢會同大台續約。胡定欣今日終於宣佈去向,佢表示將加入邵氏兄弟國際影業有限公司,展開合作。
好波
邵氏咪又係tvb,不要分那麼細
仲留係入面既都是垃圾

佢啲戲唔算差 有時拎到好劇本好角色甚至做得幾好
不過真係冇主角相做咁多年主角都係妹仔相 又冇乜觀眾緣咁
反而做配角個陣好似仲受歡迎啲
同唐姨一樣(佢好戲過唐姨)
同以前姣佘 張可頤 宣萱 郭可盈呢啲真係差太遠
李施嬅都有主角相過佢
但都好過依家呢班蔡思貝 江嘉敏呢啲做戲做到屎屙唔出咁款
可惜都老了
幾時出道拍av
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞