iPhone八達通「特快交通卡」

130 回覆
17 Like 141 Dislike
用Apple Watch 就冇尼個煩惱
呢樣我都留意到
但試過一次fail都用到faceid,應該真係有bug
嗰次係接住一個人過,部閘機個mon都未熄,唔知關唔關事
"而家D 後生成日做埋D 無謂野1
正正經經用返張卡咪算囉
阻撚住晒"
D 人一定係咁諗

same
你係咪成個機身拍上去阿?
ifanboy連部機問題都可以瀨落八達通到
你lock咗部機咪要打密碼囉 on9
唔lock唔洗開部機都嘟到呀

除非你set咗每次俾錢都要打密碼啦
Apple watch一樣有時會show card status updating
APPLE WATCH都係要入一次密碼時,初初唔知拍極都唔得,勁燥
你係咪中途除過隻錶
用apple watch 搭鐵搭巴士間唔中都會無反應
要磨兩秒先俾到錢

但同樣用黎買野 總之係交通以外既消費都係一嘟就得

究竟係咩問題
咁你咪讓一步企開比人上車/入閘先囉
shamesung pay表示冇咁嘅問題
關唔機種事?12pro用左幾日,lock住機都好快嘟到。
用家問題
放上去就行得
乜都唔洗做
Apple Watch
初初apple pay 開嗰陣我都試過喺七仔比錢,嘟咗幾次都唔得
最後我讓後面個阿叔比錢先,個阿叔好撚不滿咁嘅嘴臉喺度數散銀比錢
我唯有對住佢笑吓咁就算
收銀個哥哥都好無奈
好彩成間舖頭得我地三條友
屌 太耐冇unlock部機好似會咁
我多數上巴士前unlock手機禁下 上車就冇問題
我試過用apple watch 八達通入停車場
佢老味 出閘個陣無啦啦話更新中
我係個閘前面拍唔到卡
後面又有幾架車 幾老尷
咁入閘用左佢又一定要用返佢黎出閘 唯有等
等左幾分鐘先load到
搞到依家用返實體卡算
我初初用都係拍極都唔得,detect到但又過唔到,一時就要入password,所以每次搭巴士上車嗰下都好大壓力。之後試左拍機頂就順晒。
後面冇人高機率成功
後面有人高機率失敗
睇嚟都好多苦主
直接90度將機頂隊埋去就得
望得多電話個時間 唔解鎖就會出現呢個問題尤其而家戴口罩 佢會計你faceid錯5次
所以要解lock一次
apple真係好貼心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞