大家老母有冇咩奇怪既邏輯

583 回覆
2479 Like 15 Dislike
根本唔知咩係價值觀 同佢解釋就唔聽
聽唔到老母電話或者我唔記得野
我老母:

到佢冇聽我電話或者佢唔記得野
我老母:

結論都係我仆街 老母永遠是對的
永遠重覆狂問一樣野
一定係我無耐性
而唔係佢無用腦
冇出汗唔洗沖涼
打個噴嚏就係感冒

咳一聲就係熱氣
咬親條利一定係熱氣 病一定係夜訓
佢搵我幫佢個呀伯frd做啲電腦野
但真心整唔到
整唔到=無心整、無能力整
之後爆咗句「幫唔到人要慚愧」
仲有 飲枝裝無糖茶 佢死都話有糖
食完蛋雞or食完飯唔可以飲水

朝早唔可以飲水

話會胃痛壞胃
你老母咁唔慚愧咪自己整
我:媽咪我喉....
媽:叫撚咗你唔好食咁撚多薯片煎炸野架啦
飲消毒水可以醫肺炎
老母話煲水時唔可以開煤氣爐煮野佢話會爆炸

有次趁佢煮野時快手撻個電水壼嚇到佢要即刻熄煤氣爐最尾佢已經知唔會爆炸,都唔肯煲住水煮飯
我買$500靜岡蜜瓜佢話貴
馬匹拍賣會,佢:二百萬好抵呀
唔夠人講就話我都廢事同你講/你打橫黎/野蠻

美國政治都係咁黑暗=美國係特別衰

國歌法唔係強逼你 係教你愛國

你地d後生個個受西方教育比人洗晒腦先走出黎

話自己份份報紙都有睇 有世界觀(am730 01 白粉)
出夜街一定係群埋啲壞朋友
其實依樣都算有根據 以前避雷針同技術唔好咁
又咁岩接地井同個避雷井連埋一齊
如果行雷咁岩 引左啲雷去左小小水喉到 係有機會沖涼電死

以前香港同外國都有人試過 仲有唔係一單半單 可能伯母從細習慣左 所以咁講
當佢見到同一件事第三次發生嘅時候,就會講「成日都」

你成日都咁遲返屋企
你成日都喺度打機
你成日都瞓喺度瞓覺
我老母講嘢永遠omit 前1/3 同 後1/3

由細到大聽佢講故事同指令都要估佢前文後理同佢想做d乜

搞到大個咗好易估到人心入面嚟乜
有乜野病/唔舒服都係因為 熱氣/夜訓/打機多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞