係jins同owndays驗眼度數唔同

38 回覆
1 Like 0 Dislike
我今年2月個時係owndays配左副眼鏡
之後一直有帶緊
但琴日去左jins配多副眼鏡做spare
佢話我之前副眼鏡同依家既度數好唔同

其實應該點算好?

兩間散光度唔同
係。 都唔知信邊個好
拎 jins 張野去問owndays , 再拎owndays 張野去問 jins
可以試下,我諗緊洗唔洗去polyu驗一次
覺得 owndays 可信啲
jins垃圾黎 反而我唔信佢多
去埋眼鏡88驗
見佢張單 , 左眼數放右邊 , 右眼數放左邊就已經睇到好燥
再去lenscrafters驗
方便sales睇
呢d陽春鋪係咁架啦,俾你買潮鏡用架姐,真係想配眼鏡去返d正正常常果d眼鏡鋪配啦
黎而琴日去jins,佢有黑房同我驗
出面有一級視光師既cert

Owndays就冇黑房 ,得部機係出面
眼鏡88仲唔準
我都覺得好多好撚求其
除咗有d戇鳩鋪用機驗就算
配con試過驗兩間
有間就普通鋪仔,驗完好似左350,右300咁上下,有少少散光就話加深50度就ok
有間老店,個老細做咗好多年仲講到對自己驗眼好有信心,佢真係慢慢驗,好似應該要信佢,結果左400,左250
搞到都唔知到底邊間先啱
巴打我親自幫你
我早一個月去配,拎眼鏡發現斜曬成個框,去左兩間分店搞都搞唔好,觀塘個間啲仔唔識整,仲要好唔耐煩。最後,我去返啲街坊眼鏡鋪整,人地話擺明斜咗,仲問我點解唔去返配既整,我話整唔到,最後人地整完好好多,不過點都係無zoff個款咁舒服
個框斜左真係有問題
仲要幫唔到你整番好先慘
好彩街坊鋪冇收你錢

Zoff d人話都係mama地
第一次買就咁,感覺好差
最好笑嗰陣同個店員講整極都整唔好點算?
佢話搵返我哋幫你整
我同佢講話有斜,跟住佢同我拎支原子筆出嚟度話唔覺有,同行嘅朋友都話有
zoff我戴左兩年都無問題,服務好好,有時去換鼻托都唔會黑口黑面,反而間jins staff就係
每間驗都唔同,始終人同機唔一樣好正常
Jins間野好有問題永遠同細鋪d機驗出黎好大出入
下次POLY驗左先, 之後直接比份REPORT人地配囉
真的嗎?
但佢有cert寫住一級視光師喎
幫我驗個男仔都幾後生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞