Virtual Youtubers討論區(202)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
佢地fd子黎
我覺得 讀緊SC時候既rushia同修女一樣
都聽得好舒服!
唔只熟咁簡單 係開始認同佢地個價值觀
呢樣係好嚴重既問題
橙巴文字直播
一路刷GBF一路聽番mea頭先個直播
揀左少少重點出黎

- B站果邊話mea開唔開呢個直播係佢既自由,唔會阻止佢
- 件事太過衝擊同震驚所以幾乎消失左1個星期
- 對佢黎講實在冇得當咩事都冇發生過咁繼續搞埋個live
- 本來佢係諗住打篇野解釋成件事,但驚剩係打字會比某D人誤會所以決定開直播解釋
- 因為發生左某D事所以佛地魔出唔到場
- 由mea出道開始佢既夢想就係同佛地魔係同一個舞台演出
- 唔評論件事係邊個錯,但件事真係太過震驚搞到成個星期都處於意志消沉+24小時胃痛既狀態 (PS.用震驚其實已經唔太形容到佢既心情)
- 佢到依家都仲未接受到個事實,但同埋就算你地善意叫佢不如取消場live都好,佢都會比心機完成埋個live
- 即使由出道到依家有好多好困難同埋唔開心既事,但見到其他V都咁努力,所以自己絕對唔可以停係呢度
- 連佢自己都唔知點先可以平復到依家既心情,但佢保證唔會突然又消失一頭半個月
- 佢話見到依家chatroom有一堆人係度洗緊頻(事前已經開左300秒慢速模式)影響到佢心情所以會timeout哂佢地
- 短時間內唔會再係B站度直播
- 唔會阻止支那人繼續翻譯佢D片
- 唔係B站直播既理由唔係因為比人攻擊/比B站禁止,而係事實上同精神上同最少1個月內都唔想再接觸B站
- 佢知道B站同日本都有好多支持佢既fans,話唔定搞完場live之後就會開心番繼續直播
- 佢話佢自己有好多唔同既諗法(關於B站直播同埋支那fans)
- 只係暫時唔會係B站直播,聽日有心情既話可能聽日就會係youtube開番直播

btw佢條直播link下面比成堆小粉紅留言話件事係佢地同會長之間既恩怨,唔好搞到mea,成件事都係會長既錯
但普遍日本仔似乎都知道搞事既其實係小粉紅
好似你咁咩 成日引戰
聽live好過睇po
好波
最大鑊就係佢開始認同
分析要俾好多reference
唔係就唔好講
大佬呀,我講咗係唔係會有國安上門先?
輝蛇已經進入咗自我審查嘅地步
佢搬啲客觀料防止我地炒車都係好事
但一加佢啲主觀意見就收得皮
因為很重要
所以要PO 3次?
Rebellion
DOLA
無做好耐
一路刷GBF一路聽番mea頭先個直播
揀左少少重點出黎

- B站果邊話mea開唔開呢個直播係佢既自由,唔會阻止佢
- 件事太過衝擊同震驚所以幾乎消失左1個星期
- 對佢黎講實在冇得當咩事都冇發生過咁繼續搞埋個live
- 本來佢係諗住打篇野解釋成件事,但驚剩係打字會比某D人誤會所以決定開直播解釋
- 因為發生左某D事所以佛地魔出唔到場
- 由mea出道開始佢既夢想就係同佛地魔係同一個舞台演出
- 唔評論件事係邊個錯,但件事真係太過震驚搞到成個星期都處於意志消沉+24小時胃痛既狀態 (PS.用震驚其實已經唔太形容到佢既心情)
- 佢到依家都仲未接受到個事實,但同埋就算你地善意叫佢不如取消場live都好,佢都會比心機完成埋個live
- 即使由出道到依家有好多好困難同埋唔開心既事,但見到其他V都咁努力,所以自己絕對唔可以停係呢度
- 連佢自己都唔知點先可以平復到依家既心情,但佢保證唔會突然又消失一頭半個月
- 佢話見到依家chatroom有一堆人係度洗緊頻(事前已經開左300秒慢速模式)影響到佢心情所以會timeout哂佢地
- 唔係B站直播既理由唔係因為比人攻擊/比B站禁止,而係事實上同精神上同最少1個月內都唔想再接觸B站
- 佢知道B站同日本都有好多支持佢既fans,話唔定搞完場live之後就會開心番繼續直播
- 佢話佢自己有好多唔同既諗法(關於B站直播同埋支那fans)
- 只係暫時唔會係B站直播,聽日有心情既話可能聽日就會係youtube開番直播

btw佢條直播link下面比成堆小粉紅留言話件事係佢地同會長之間既恩怨,唔好搞到mea,成件事都係會長既錯
但普遍日本仔似乎都知道搞事既其實係小粉紅

我對神父幻滅了
下次講佢之前唔該四重加密
一定是4v
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞