訂機取貨問題

61 回覆
0 Like 14 Dislike
我用左老豆嘅信用卡買12mini 13號去門市攞機
咁一定要我老豆去攞
Apple ID and email 係我自己嘅
可唔可以淨係用訂單編號攞?
店內提取

Apple 為 Online Store 上的眾多商品提供店內提取服務。部分產品及付款方式,可能不適用於店內提取服務。只有你本人可提取已購買的產品。取貨時,你須出示由政府簽發的附相片身份證明文件,以及我們向你發出的電郵中所要求的其他文件。Apple 會在你的訂單準備就緒時通知你,並告知你提取貨品的期限。如果你取消訂單或未有於指定日期前提取貨品,我們會向你收取 15% 的退貨費用。我們亦會向你傳送一至兩個提醒通知,以免你無意中錯過最後期限。有關店內提取的完整詳細資訊,請瀏覽付運與送貨網頁。
你出示QR code,員工會循例對下名同落單個名係咪一樣
唔好意思
無知一問
QR code究竟係邊度睇
到可以提貨果陣,你入番Apple store,會見到佢有個提示話你有樣野可以取貨,會問你要唔要加取貨憑證入Apple Wallet。

我買兩部12 pro都係用QR code+身份證對名就搞搶。
佢出貨之後 通知你有得拎 你就有得加入wallet 果到有個qr code
Thx
Thx
+身分證
咁即係都要我老豆去啦
我都入錯應該有得變更訂單資料?
Apple ID 個付款方式》帳單資料唔係你名?

本身預設錯咗
又急住買
冇睇就撳咗落去

可以改?
Oh...咁幫你唔到
因為佢係會對一對帳單名,怕有人盜用左個QR code
So sad
可唔可以改個張單名?
你可以試下,我未試過
如果你自用的話,7日內拎到無事,唔駛俾15% service charge
完全唔同名就難D
我自用ar
7日內拎都ok?
唔一定要跟我book個時間?
如果嗰日老豆冇嘢做
我都係叫佢去拎安全啲
費事我去到又冇得拎就尷尬
一齊去最安全啦
我岩岩先試過星期三(11月4)先試過
自用棍到pro 256 Pacific blue5點pick,但過左鐘,佢叫我10號前拎就ok

咁我嗰日都一齊去
費時佢去到又拎唔到就尷尬
依家咁多貨咩
之前食炒嗰啲咪傻仔咗
唔係架,我棍左好耐,棍左個幾星期先有。
原來係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞