A.S. Watson Group

47 回覆
0 Like 8 Dislike
果棟係零售店業務
工業村係飲品業務
樓主接受到無所謂咖
應該係火炭區,之前in過但最後冇要到個offer
華ching offer開咩價位
都係BA,果陣想要25K,但最後剩係俾到23K
試過 1st in
但人工太低
就無去 2nd in

利申:IT
好似有double pay, 三年經驗係咁上下啦
呢家份工再啲?
巴打介唔介意share多啲
幾年經
開咩價
BA/PM/Developer?
好多overseas position
如果英文夠勁真係可以試試
Dev
應該都四五年前,唔記得晒,總之好記得人工低過一般
我記得果陣仲要問個係入面做過既舊同事(另外仲有一個做左幾個月就quit左)
佢都唔建議,話好多騎呢人,吹水怪
不過宜家仲係咪咁就唔知
都係俾晒啲 Vendor 做多
見佢都有請developer
應該未至於吹水怪咁癲掛
淨係吹水嘅developer 應該一早炒左
巴打似係入面嘅人
佢似係講緊反話,你唔係信r ma?

AS Watson 個head office响火炭,我淨係嗰度知佢係asia pacific centre/zone (幾年前agent有講過),只知呢間啲會計工忙到仆街,其他role唔知

誠哥啲工你覺得有邊間唔忙唔伏到仆街請講聲

CK Hutchinson 响長江中心長期請Accounting Ananlys個role,agent同我講收7至8點,但我傾向相信平均收8點

仲有Hutchinson Port响青衣定葵x嗰間,成日請會計既又係伏
巴打又見到你
個working location 既閪且伏,係咪出入要搭shuttle bus? 但miss咗shuttle bus或者爆哂無位上就要自己揾車返公司?
見到樓主咁認實覆佢仲信撚佐佢我真係笑撚佐
講真話反而唔信
HELLO肚餓巴
以前我做過水廠FM
DLLM成日都要搭的士返屋企
不過算啦樓主唔會信
大埔、將軍澳同元朗工業村不嬲都要blacklist
可能係FG
咁癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞