機箱推薦討論

16 回覆
0 Like 4 Dislike
求推薦機箱,要求:

1) 中塔/全塔式, 最少都要啱大嘅matx板。
2) 預3風扇版本嘅 display card 位
3) 個樣 >> 散熱 , 散熱可以自己諗辦法再改,但整容好難。唔使預水冷,散熱會自己之後就個箱嘅深度。
4) 有側透最好,無都ok 。 一定唔要玻璃板
5) 唔會特登玩RGB,唔介意機箱有定無燈效。

budget 3千左右, 如果有啱條件嘅1/2百啲蚊雞嘢都唔抗拒。
樓主個筆直係齋箱?
定計埋其他雜費(水冷等)?
齋箱, 但唔介意1/2百蚊嘅雞嘢

如果3千包其他料,個殼應該係全空氣制造
暫時都未買過4位數價位嘅箱
交俾其他高手指教
幾百甚至1/2百我都ok 喎,有咩交流下。
我係諗住個 range 大啲多啲選擇。

因為樣呢啲好睇個人口味,寧願多啲唔同 range 嘅慢慢揀。
Coolermaster s400? 幾靚
幾百軟淋淋
thx

不過好憎玻璃
& 呢種樣我麻麻哋,成個感覺好 plain 嘅一個開窿黑色箱。
你睇埋無玻璃版先啦
fractal design大部分箱都有無側透版本
be quiet pure base 500
Antec P101 P110 Silent
coolermaster q500l 亞加力膠側板
感謝,我去比較下
幾錢
姑媽C700P機箱前面同個頂都可以裝360冷排最大 Support E-ATX Mainboard
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞