有冇人有口腔頜面外科醫生推介?

36 回覆
0 Like 0 Dislike
智慧齒打橫生 同疊住左一隻大牙 令一隻大牙埋左喺牙肉
牙醫建議我去口腔頜面外科問下意見睇下點處理
有冇手足有介紹
杜偉希
又冇喎 淨係出轉介信
巴打試過?覺得點
攞住封信去明愛醫院眼科中心隔離約期啦
我之前生眼挑針去睇卓健,佢寫咗封轉介信比卓健眼科醫生(抬頭寫colleague),然後我攞去明愛眼科中心約期,$135+$80就醫番好

我自己智慧齒就去樂善堂嘅,快靚正平,你自己衡量去邊睇囉
我google完果到好似冇專科牙科醫生? anyway唔該晒
ET喺呢科應該係Top㗎喇

佢西醫加牙醫嚟
睇E科好貴.. 全香港無幾多個ed專科 巴打有無買保險先
保險正常唔包
我之前睇e科 有醫保包, 不過唔係因為智慧齒, 要睇你referral letter同單點寫...
大部分牙係不保事項
group medical另計
睇過余岳鋒 係TST
巴打有咩評價
仲睇緊大家既建議上面話好撚貴 打左個突 都可能會考慮公院
Dr. John Lo
智慧齒 腫都冇腫過
不過勁貴
私家醫院好貴
我上次剝完 埋單兩皮嘢
見醫生就有限錢
手術果d就醫生開
我之前都係同你差唔多情況
果陣我左下係橫生,智慧牙牙冠頂到前邊臼齒
最好笑係無頂穿到,但2隻牙相交既中間底度有個細既隙位,果個位我一直有用牙縫刷清,結果都係蛀牙,即係打橫蛀入隻臼齒
另外我右下智慧牙都係橫生,只係斜好多同啱啱掂住,無頂穿同埋條隙既空間夠大所以無蛀牙

而我係2018年係養和睇劉思樂(可以自己google 下佢個名)既,佢提議我剝晒4隻智慧牙(上邊2隻無事可以唔剝,但反正全身麻醉所以剝埋算)+杜牙齦+整牙套,埋單印像中9萬左右
(印像中佢地剝智慧牙,非創傷性好似幾千,創傷性即係要開刀果d 10000-15000左右,注意我唔記得實數純印像同埋係2018年價,只係好肯定我左下果隻係開我最貴價,我諗巴打個case 都會係一樣,重有要俾麻醉費用幾千,同埋第一次睇果陣要做scan,普通scan 好似幾百,之後3D scan 建模好似要又成千....)

效果呢,俾咁貴錢就緊係好既。不過養和應該算係藍店,你睇下有無巴打有黃店推介,呢間你得個知字先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞