iphone 12疑似甩漆

216 回覆
41 Like 540 Dislike
翻新機
我上網見 drop test 都無呢個問題,應該係個別例子
即係假如如果我而家部12甩咗色佢最多都係幫我噴返佢好似車咁
係咪話7位數
12pro都係不鏽鋼何來aluminium
電又少 又甩漆
原來仲貴過歷史文物石牆
同問
都係不銹鋼邊,以前啲機係甩色咩
你俾4-5000咪換部翻新機俾你囉, 甩色一向唔包換, 你估共果開善堂, 佢哋維修都要跑數㗎
iphone 5 個時個black jet 真係甩到救命
但 xs 唔of出返黑色個類啦咩
個時都唔聽到話甩

用開銀色
Apple care plus都要4-5000?
用左兩日已經撞崩左少少而家有無咩非官方殼係支援magsafe?
用家問題
銀不嬲係raw stainless steel
無加過色
same,除咗跌機跌到見銀色真係無甩過
即係其實咁多年個技術都未係話將缺點改善
都係黑色?
聽講係,仲要專人坐飛機過嚟打理
CWB正門嗰條扶手都已經貴過啦屌⋯⋯
11Pro又唔見有人講
唔好咁痴線啦
軍用品上面啲 coated 都會甩啦

按照TechCrunch的說法,蘋果在 iPhone 12 Pro 金色版上做了更細緻的處理,比如採用了特殊的塗層工藝,跟其他版本不同的是,這款新機使用的是高功率、脈衝磁控濺射 (HiPIMS) 工藝,而其餘版本則是物理氣相沉積工藝(PVD)

上述好處是,新的工藝可以讓iPhone 12 Pro的不鏽鋼邊框更加杜絕指紋,做到邊框更閃耀,更有光澤度,同時擦拭起來也更加方便、更不容易劃傷。現在問題就來了,如果你買iPhone 12 Pro,是買新配色還是買工藝更好的金色版呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞