ENHYPEN I-LAND出道組 討論區

132 回覆
7 Like 10 Dislike

ENHYPEN(韓語:엔하이픈)是經由選秀節目《I-LAND》成立之七人韓國男子音樂團體,ENHYPEN代表聯繫(Connection)、發現(Discovery)和成長(Growth),而HYPEN亦有「連字號(Hyphen)」的意思,所屬經紀公司為BELIFT LAB,成員由HEESEUNG、JAY、JAKE、SUNGHOON、SUNOO、JUNGWON、NI-KI所組成
*成員介紹*
HEESUNG (未正名) 15/10/2001 179cm

關鍵字: All-rounder 萬能center ACE 個人分數最高分
花名:희뜽이(是撒嬌 歪一歪題 自從撒嬌後好似開發了撒嬌的屬性 在撒嬌的路上一去無回頭 毛織帽達人(集齊多色+印象深刻嘅豹紋帽)
推薦舞台: I- Land Part 2 BTS Test - Fake Love
在I land中展現高水準嘅vocal 及 dance水平 然後房胖有提及Heesung rap也很厲害 遺憾的是I land未展現rap水平
因為在前期太過温柔被欺負得很厲害 個人認為雖有責任心但不夠強勢 不太適合當隊長 表情管理有改善空間
JAY (韓文未正名)(但英文名為 JAY PARK) 20/4/2002 180cm 韓美藉

關鍵字: 黑歷史富人(著名名言:憤怒, 怨恨,羞恥心)(喊得五官猙獰的樣子)(多啦A夢手) 富家子弟(老豆係Sinar Tours嘅CEO) 熱血 02line 戴帽原因之一係唔洗頭 Mood maker 自學日語 字係有啲醜 直男拍攝角度
推薦舞台: I Land Part 1 Chemi Test - Fire(performed by ground)
在I land中能力偏向dance rap(無咩show到),在綜藝展示到相當不錯的領導力,是隊長material,由佢當隊長嘅組氛圍都好融洽(和某K有極大分別
Jake (沈載倫) 15/11/2002 176cm 澳藉韓穚

關鍵字: 9個月練習生 1比500中突圍練習生 沈公子 02line
講英文非常好聽 由40分進步至75分 默默努力唔講咁多廢話 和某hoon展示肌肉 也是和某hoon拗手瓜1:4慘烈落敗
有隻狗叫Leila
推薦舞台: I Land Part 1 Final Test - I & Credible
在I land中展現出飛躍嘅進步 但唱跳rap中沒有比較突出 平衡型idol 但舞台表現力中等以上 強在很多concept也很符合
Sunghoon (未正名) 8/12/2002 177cm

關鍵字: 門面認定 帥哥一名 運動員出生 前花滑運動員(過左8級) 花滑 冰上王子 痣 禁欲系 妹系 非常穩重但VR不可
表情管理讚 直角肩 標準COPY&PASTE笑容 黑髮無敵 害怕可愛 直男一名 雖然你好靚仔但啲字真心醜 02line 洗碗男 公認最靚仔 請永久黑髮 冇韓味嘅星 蠟筆小新眉
推薦舞台: I LAND Pt.1 Unit Test - Dance代表 (I Land)
I LAND Part 1 FINAL TEST - I & Credible (一定要睇!!! 造型痴線到爆)
其實個個舞台有佢個樣都好好睇 非常私心(由樓主嘅名就得知)
Sunoo(金善禹) 24/6/2003 175cm

關鍵字: 10個月練習生 笑容炸彈 表情包達人 Sense精 撒嬌最強者 女團舞強者 舞台體質 可愛風舞台buff x 624%
Sunki 鑒婊達人 又係位符合任何concept的強者 自拍能手
推薦舞台: I Land Pt.2 Chamber 5
I Land中展現出色的vocal表現,音色很清涼,辨識度中等以上,可愛風舞台如魚得水,型嘅舞台都消化得好好,係綜藝人材,據他自己所稱自己感受唔到羞恥,估計係Lead vocal
*係Producer選擇而出道 但本身人氣極高 拿過兩次全球投票第一 不負責推測係為左壓某人
Jungwon (未正名) 9/2/2004 174cm

關鍵字: 羊Garden (姓양和羊同義,정원也有花園嘅意思)
隱藏Ace 舞台體質 丹鳳眼 音色強盜 拿過多次表演嘅第一名
推薦舞台: 可以咁話除左Chamber 5表現差左少少 其他舞台都好出色又穩定 但我會推
I Land Pt.1 Unit Test - Dance 代表(I land)
主要係展現佢跳舞實力
I Land音色辨識度最高,估計係主唱位,唱商也很高,以第一名出道,但出乎意料地消化唔到可愛concept
NIKI 9/12/2005 175.5 日本人

關鍵字:舞蹈天才 大舞擔 小和尚(自從收到JK嘅改良韓服禮物係I land度會見到成日著住件土黃色) Sunki Michael Jackson狂粉 忙內
推薦舞台: I Land Pt.1 Unit Test - Dance代表(Ground)
舞擔定位非常明確,不過唱歌水平有待改善,在I Land中可以叫做見證佢逐漸成熟(只要唔同K一組就唔會出事),學舞特別快
粉絲名:ENGENE,是「Engine(引擎)」的諧音,代表粉絲是ENHYPEN前進的動力。而粉絲名結合「EN」和「GENE(基因)」,代表粉絲與ENHYPEN有共同的基因,並一起連接(Connect)、發展(Develop)和成長(Grow)
喺香港好似冇乜人追TXT
咁呢團係迷冷到爆炸??
呢團應該未出道已經紅過txt
唔好咁啦
佢地選秀出身係自帶熱度嘛TT
呢團冷到冇人應我咁
佢地11月尾出道 到時有時間先po相關消息
確定左十一月三十日
仲慘過txt撞twice
齋睇I-LAND收視 佢地喺韓國似乎冇乜討論度
咁近CB有冇可能係想趁有大團打歌爭取本土曝光
討論度唔高 但成員都出過幾次hot post
節目歌melon收聽量都有19000左右
不過海外討論高好多
話說jungwon 真係好似男版Gfriend銀河
竟然係jungwon做隊長
預售突破30萬
點解咁勁嘅
txt今年先破40萬咋喎。。。
https://youtu.be/pnhSnVQncvU
一如既往的死亡電音
呢團走貴族吸血鬼concept
應該主打歐美
就睇海外受唔受
呢團主producer睇黎係 wonderkid
大黑新pd?
出道日announces 上mama
幫手推下po
我有睇晒i-land咁多集
好滿意依家既成員
本來都預左至少有一個日本成員
始終有日本人會容易d攻入日本市場
好彩嗰個係niki而唔係另外兩個
同樣諗法
唔想要K
大黑都係偏原來本部個4個
連FNS都有得上
呢個真係估唔到
總係覺得隊入邊有幾個爭左少少陣星味
感覺係iland個時有幾位仲吸引過現加
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞