求充電器推介,牛魔王 vs Verbatim

28 回覆
1 Like 0 Dislike
要求係最好有3-4個PD 輸出,加1個USBA
PD
2個俾2部Laptop用(60w+)
1個Magsafe 用(apple 話input 要20w以上先做到15w 無線充電 唔係既話會落番7.5w
1個iPad用,唔夠位既話用番USBA 慢充都得

USBA
俾Apple Watch 用,依家得番隻Watch 係冇TypeC 口,iPhone 有TypeC to lightening 線

依家睇岩既有:

牛魔王TX1100S
https://www.hktvmall.com/p/S2167001_S_M01-CHUB006-5U
1 PD 60W max
2 PD 25W max
3 PD 18W max
4 USBA 18W max
5 USBA 18W max

Verbatim 威寶 4 Port 100W
https://www.hktvmall.com/p/H5568003_S_VERBA_66402
1 PD 100W max single use, 60W max both PD use
2 PD 100W max single use, 60W max both PD use
3 USBA 18W max
4 USBA 18W max

想問牛魔王同Verbatim 邊款質素好啲?壽命長、唔過熱、唔爆炸?

牛魔王個spec 都算岩要求,不過第2/3個PD 力細,差唔到第二部電腦

Verbatim PD 同時輸出可以差到2部電腦,但係我隻Magsafe 就會冇位插

市面上有冇其他充電器符合我既需求?
Quality 行先,最緊要唔好爆炸

唔該晒

咁牛魔王定Verbatim 質素好啲
用緊verbatim冇咩問題
用緊隻100W GaN charger 夠晒細
用緊verbatim,無問題
偉百添啦
本身有無叉機? 買多隻雙pd窿嘅charger
verbatim 果隻寫自己smart charging
我插完部電腦差
部switch 就唔識自己差
寫又寫自己兩個60W 冇問題

定係macbook 61W 過左條蚊就唔識著另一個差

重點係差完部mac 拔左線之後部switch 都係唔識差返

btw verbatim 300有找算係抵屌
verbatim係三菱旗下
你充2部NOTEBOOK,其他USB A PORT位已經廢左得好低輸出
Verbatim 嗰隻?

好在apple watch 都係夜晚先差,notebook 已經熄機
日頭就係差個20w位用隻死人magsafe

出個140w 既得唔得
MINIX p2 好似無咩人識
100W GaN 有2C2A
http://minix.com.hk/products/neo-p2
牛魔王以前D火牛會放煙花
依家可能好D
對Verbatim 呢個品牌有好感
btw一個唔夠咪買多一個
鐘意verbatim
岩,買兩個fit 晒
唔該大家,應該會揀Verbatim
幾靚仔,應該會買埋佢試下

唔該晒
牛魔王都係火牛好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞