【ViuTV】羅嘉駿導演 奇幻愛情穿越劇《二月廿九》×《940920》討論 (98)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
佢拍229個時做到個種強勢既feel
吳海昕BB世界第一
昕昕老婆世界第一
Ranya好叻的 讀唔讀書就見仁見智
但做野應該感覺就係唔會拿西
俾到定心丸你
主要嘅話佢本身有過depression 嘛
你可以睇下佢wiki https://zh.m.wikipedia.org/zh-tw/%E6%9D%8E%E6%95%8F_(%E5%BD%B1%E8%A6%96%E6%BC%94%E5%93%A1) made by me
我mark晒啲專訪 個訪問名 係wiki
佢訪問講過佢自己有depression
有幾篇好值得睇嘅 18年 飲食男女 19年Topick 瑪利嘉兒
應該可以幫到你解構 Ranya Lee 李敏呢一個人
我自己就係逐個訪問配合訪問後半年內時期嘅作品食用
還原每段時期最真實嘅人 要睇佢演出加訪問先夠真實
如果略讀睇佢Depression 我會最建議睇飲食男女 Topick
呢兩篇比較認真 建議將Ran爺分解再裝嵌 重新構造你對佢嘅印象

另加少少星座撚
覺得可能係傳統雙魚 會有點不擅表達情感
所以你會覺得有點鬱鬱寡歡
佢本身個人強勢主導慣
中學嘅時期已經係咁
最出我諗都可以揀呢篇黎睇
甜美就一定要穿裙子?Ran爺:鐵漢柔情才最浪漫 |
佢係一個強勢主導開嘅人
係229入面 二亂情迷提過少少
劇入面發揮到尖酸bff 個面
某程度因為佢夠硬淨 某程度係因為要製造對比比kiki
劇入面好多人性格似自己
但Ran 唔係全部似晒
突然間諗唔到 聽朝再寫
都話昕昕唔係你老婆
係香港
做到野既唔一定要讀到書
讀到書既都唔一定做到野

見過太過多first hon gpa爆埋4
但係都on99

再唔係就睇下政府個堆
研究到咁深入
抵你比佢認得

Btw星座撚
性格match再加演技
Perfect

衰妹: on99+演技
Ranya: 硬淨性格+演技
深夜打長文
紅字為正確部份:
「佢係真架 不過佢係我老
你問我 咁多個出外境嘅節目
我諗前前線其實對佢最大影響
相比旅行吊靴鬼、撈出個世界
前前線佢而家講出外分享多啲會提及到
好似上次精神健康月都係講前前線分享
如果旅行吊靴鬼係開心
撈出個世界係甘味
咁前前線應該會比較苦
睇嘅都係啱啱打完仗嘅國家
生活都係困苦
都容易因為佢地嘅遭遇而身有同感

佢做外境訪問睇落好有心事
一係佢本身係咁比較悲傷嘅人
佢係一個較為個性主導嘅人
而佢本身性格沉穩(香港01訪問)
可能無咁外揚
會覺得有心事

同埋人生經歷
佢前個幾年應該係13年左右唔算多job
Depression 又係耐歷史嘅
之後去咗加拿大Working Holiday (睇勞工處個篇 到最初也夢想不到的地方去)
可能種種經歷打磨到佢沉實
可能令你覺得佢有心事

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞