[警世] GOBUYSHIP集運詐騙黑店私呑貨品無下文

103 回覆
35 Like 0 Dislike
仆街了
上年係日本買口罩 都見正常
所以無再check
早幾日德國買野寄左比佢
希望收到貨
有冇邊間可以做到法國集運
唔想幫襯GBS/SB.....
仆街了 到左香港但集運去自取點 超過兩星期都冇聲氣
whatsapp Facebook 同email都唔覆
係咪報得狗了
而家好淆…件貨係英國冇晒聲氣
好驚呀, 德國amazon 買左野, 第一次用gobuyship 見佢好遲update 一上佢fb 睇先知中伏.............. 買左成2千蚊野仲
我中咗招,之前都有用開,大約兩三星期左右就收到貨,點知今次買貴啲嘅嘢就中哂伏!

最pk係佢就咁一句話司機收走咗自提點無收貨,咁件貨去咗邊度?乜你無一個系統去check啲貨嘅出入程序咩?司機無點清楚自己上過啲咩同貨落咗啲咩貨?有貨唔見咗唔使報狗處理?真係好兒戲!除咗比佢食咗件貨之外,真係諗唔到有咩理由!

依家佢話申請賠錢,將個責任推晒落我度,睇過啲條款,失件最多賠3倍運費or usd100,我件貨值3~4k,錢事小,啲嘢買唔得返先係大問題!

3幾千我當買個教訓,佢個email完全無人回覆,都唔知搵佢賠得嗰幾舊水又要搞幾耐,仆佢個街,搞到我心情好L差依家!
我琴晚都收到咁嘅回覆,埋牙直接叫個客申請賠錢,最慘係賠償以價低為準,淨係賠得果運費x3,賠埋都唔夠本身兩件貨嘅1成,屌佢老母臭閪
我已經死心㗎喇,睇吓搵消委會定報警處理㗎咋!一間運輸公司唔見件係好大件事嚟!
你本身係比定運費定貨到付款
網上比埋運費呀!因為以往有用開都無發生過咁嘅事⋯⋯
我係貨到付款,就咁報警都唔知受唔受理添。
我都係用開,哩兩件貨之前一個禮拜先順利準時收完一件貨,點知一個禮拜後出曬事
其實佢寫好哂啲條款免責,明知報警都無用,
但係佢失件嘅頻率實在太高,仲要唔貴唔嚟失喎⋯⋯
好難唔令人覺得懷疑囉

同埋我send咗email都無人覆嘅!所以去消委會投訴應該走唔甩
消委會投訴有撚用咩
搵党報01唱下佢先啦
我份件冇咗
報鳩佢去東張西望可能仲有用
請問有無報警?
巴打最後點
我啱啱落咗order先search到呢間嘢有前科
最後武士收到貨
唉屌 我呢個豬兜都加入做苦主喇
以前用開收到貨就冇理 仆街今次入左海外倉但佢話冇左
件件值千幾蚊 賠就賠運費3倍 真係食得屎。仲要已經買唔番
爬完文決定轉集運 btw客服真係好撚慢好撚閪🌚
巴打最後收唔收到仆街我都係今日先到倉
絲打最後大概幾耐收到貨
絲打最後收唔收到貨
絲打最後收唔收到
收到啊
收到呀 本來等左幾個月 都零消息 零update
最後無啦啦叫我去拎貨
巴打 good luck 啦
係咪等到季都轉埋先收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞