最後今日!潘曉穎母親:願意當中間人協商,重申陳同佳今日未能投案將不會為他求情!

275 回覆
82 Like 20 Dislike
你邊位呀?
做中間人請港共同台灣坐埋一檯傾?
你問撚左中共俾唔俾未?
港共都唔撚睬你啦
仲想叫台灣為你做多啲乜野?

你死左個女係傷心呀
但係都因為你搵民賤聯所以犧牲左更多人
咁義士們條數點計呀?
天氣轉涼,點去
一中問題你當中間人協商?阿禪係乜水,侵都做唔到中間人啦,番歸早抖啦。
佢應該覺得好煩,想X埋個老母
係,同67係因為天星小輪加價一樣所有話反送中係因為佳仔既人一係就五毛,一係就被帶風向,因為佢講既野同中共講既香港示威係因為樓價太高一樣口徑
佢都無野做到
又唔夠guts隊淋佢
唔求情,唔去住
以為自己咁撚大
成年又縮埋喺老母個臭閪入面
佢真係on9 到癲,香港政府諸多阻擾,你就跪求好聲好氣,佳哥無權無勢你就聲大夾惡,屌你老母啦
唔係講緊搞唔搞到落地簽證
係直頭無簽證都登機

一個人有無簽證去某個地方,同坐飛機係兩樣野黎嫁嘛
警方軟禁陳同佳
唔求情更加唔會過去啦
點解佢會覺得陳同佳會稀罕佢既求情?
潘媽媽新招就係做中間人
似乎都可以咁做:「但若兩國間的行政與警察體系有一定的「默契」,該國會將嫌疑人驅逐出境,而台灣的警方可以「剛好」在機場境外或飛機上,將嫌疑人逮捕。這亦是突破引渡限制常見的國際作法」
https://www.twreporter.org/a/mini-reporter-extradition-law
既然陳同佳想自首,咁點解佢要人批簽證 唔直接買機票過去? 佢喺香港同我同你一樣 佢想去英美意法日台都得, 無簽證 一係落地簽 一係拒絕入境 返返香港, 咁佢被通輯 一落地就被拘捕啦
佢戇勼在以為自己同港共政府同一個lev
可以協調兩地政府傾
但又唔知自己無知婦孺
台灣就話民選政府
港共政府係用統治嘅姿態對人民㗎
我返工大撚把依啲客
冇人求情
唔去Lu
我又覺得真係台灣唔收人喎...

大家有無用過落地簽證?

老老豆豆,如果香港買到機票上到飛機,
到台灣機場,佢係通緝犯已經拉得。
使乜喺香港攪咁多嘢?

台灣唔肯收原因係:
①唔想矮化自己,
②亦都唔能夠擺明獨立,
③自打嘴巴承認返中條例,
的確係政治考量。
因為無論如何香港的確回歸咗(so9sad)...

For①
舉例:英國人喺台灣殺人之後走返London
台灣有冇可能同London司法互助(以下簡略為:互)?
一定係台灣同英國先互到~ 互只適合於國to國。

咁如果台灣肯同香港互,等同台灣向支那承認佢都係under支那。即係London同Cambridge兩個城市自己互。

For②
如果:咁司法互助係國to國,
咁台灣要人就要A.同支那要人,B.承認自己係獨立一個國家,同支那係兩個分別嘅國家。
咁台灣話自己獨立嘅話中共一定開打,咁唔通真係撩仗打咩。

For③
送中條例其中其實都有講到中港澳台都一齊互。
咁蔡英文選舉前一寶人撐香港反送中,
而家又話接條陳同街,
咁變相咪即係承認送中條例?

所以
今舖台灣真係接又死唔接又死。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞