狂野港姐廖慧儀沉默10日終爆Seed指控前度係恐怖情人 多次盜入IG以死相逼疑威脅復合

49 回覆
10 Like 19 Dislike
有「狂野港姐」之稱,2020年落選港姐廖慧儀(Jessica)被前男友Sam大爆突然分手,疑因「翻版羅仲謙」之稱的孔德賢介入戀情有關。爆出負面新聞後,廖慧儀一直對此事保持沉默,直至近日她終於對此事開腔了。

廖慧儀近日一口氣上載了三個限時動態,有兩張圖片是她更改IG密碼的確認郵件,另一張就是她IG被強行入侵的通知。直到最後她終於開腔,講到與前男友分手後,對方變成恐怖情人的行為。內容如下:

「密碼改幾多之都無用,原來一直仲偷用緊我Email。跟蹤威脅恐嚇性騷擾,當街偷我電話跑走、捕我落堂、炸我Whatsapp講粗口鬧我唔去見你,全日打幾百個電話打到我電話冇電,出post說我不是要畀世人公審我。」

她更講到前男友出post公審後來演變成謊言,「我畀人鬧唔緊要,呢啲人都係互不相識嘅人,佢哋根本唔知件事來龍去脈,但唔好事後同我講個post唔係自己出,係Account畀人hack咗,再搵朋友食死貓,扮到事不關己。」

廖慧儀又大爆對方用死威脅,以求復合的行為不是愛的表現:「扮阿妹扮朋友搵我,日日都玩跳樓,你要搞清楚呢啲唔係愛的表現。你要解決方法我已經一早做咗,相已經delete咗,唔該你唔好再騷擾我打搞我、我朋友同我屋企人」,更講到對方的行為本可以報警解決,但都沒有這樣做,直言「如果成年事如果你係受害者,呢個唔係你想要同埋最好嘅結尾咩?」

至於前度Sam暫時未有回應,而近期就分享9月份以來的心情,他說:「人生第一次經歷如此的九月份,很感謝也很感謝身邊還有家人,朋友在這二十日關心、著緊我。如果沒有了你們,我一早已經放棄自己。」應該未有想辦法解決。
女既永遠都係受害人,受到傷害
出軌都扮受害者
唔洗再跟進. 重要係落選 , 普通家事. 八都八其他事件
係佢(多數係男仔)唔夠好/係佢衰/我要進步 所以先move
但調轉就唔得 即係嫌棄 嫌棄女就好大罪
自己偷食再扮受害者
條女閪到
利申想屌
屌睇錯呂慧儀
驗眼
有「狂野港姐」之稱,2020年落選港姐廖慧儀(Jessica)被前男友Sam大爆突然分手,疑因「翻版羅仲謙」之稱的孔德賢介入戀情有關。爆出負面新聞後,廖慧儀一直對此事保持沉默,直至近日她終於對此事開腔了。

真係西利, 一單新聞三個人, 三個我都唔識嘅 淨係識羅仲謙
條女係咪臭雞黎.
姣婆遇著胭粉客
一單還一單
就算出軌 唔通代表可以無私隱 俾人騷擾
狗屎垃圾都係新聞
孔德賢拆散人哋 講完
總結
Sam哥update咗
佢有咩講
打百鳩幾個電話都幾煩
兩邊都柒 打和啦
講咩
臭g
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞