Virtual Youtubers討論區(136)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
之前開會果篇笑到仆街
aqua眼鏡離撚晒譜
rbc出現
唔好再講副眼鏡啦積下口德分
毒撚起座塔諗住有人玩
We shall see.
有冇開會果篇望下
座塔起到咁遠
總之鯊鯊開心我地就開心
LM百萬訂閱無人慶祝
都好耐下
話自己識人做holo
彩虹爆箱係咩事
好似話有人比人炒?
講真 火箭咁的速度上1M 會有乜感覺
ぺこら單飛去支那發展嗰篇離譜啲
無 因為前世本身就快金盾
凸待ち:0人
果篇台仔派膠
係nga比人插到飛起你地都係咁loop
上個po pin咗
可以睇返
橙巴 :
金魚件事總結一下
金魚說法:
1.從出道起就因某事而累積壓力, 話唔關anti同營運事
2.休止一段時間,同時提出引退但被營運同其他成員挽留
3.之前9月尾復活配信,說明左以上兩點,同時其他野冇解釋過,果次直播太唔清唔楚收到大量負評
4.之後再度沉寂,之後就係依個公告

鳴狗尋日出片
1. 有疑似內部DC既圖(先假設係真),係早期既金魚係DC問全部人,內容係
話運營想佢改下口音,因為同現時既成員撞過,話將來有可能會影響案件
金魚話自己試過係直播講標準語但係做唔到,問其他成員有咩意見
其他成員答話無視就得,話自己當時都係咁,最後都係照講
下面2同3既野完全冇證據
2. 鳴狗話係roa同營運迫金魚改口音, 之後金魚出左個復活直播之後(參照上面3) ,金魚話個直播有授權
3. 一星期後營運話金魚個復活直播契約違反要活動休止,之後金魚不滿營運自己提出解約,十月正式解除合約
4. 最後鳴狗show左篇同官方個公告9成相似既文

補充幾樣野
1. 鳴狗之前最擅長係用少少既真料溝埋一埋假料,令人以為佢條片入面全部都係真,係慣犯黎,有時中1,2次就有一堆人當佢係神柒到Del片試過唔少次
2. 鳴狗係入面既提出左幾個間接證明去增加佢既真實性
不過入面好多都好牽強
第一)
佢話雪城真尋當時都係同樣口音但係都係比roa迫到改>>當時雪城因為前身既問題(前身懷疑係一個扮委員長把聲好擅長既V),佢當時出道比大量fans屌佢個故意口音扮roa,最後自己先改
第二)
佢話Roa解除追隨金魚表達左2人不和>>事實上roa之前一直唔係所有人都follow同埋解讀roa個twitter果度太傳心
第三)
佢話有更多個人對話之類之後可以放出黎>>佢次次都咁講

下面係個人感想
首先我唔覺得roa有咁大能量可以迫走人如果計勢力roa係社內一定唔會夠有反抗軍支持既金魚有牙力
不過營運今次篇野唔清唔清楚,只係話金魚契約違反
今次D處理真係唔知做乜鳩
就算件事退一百步係真都有更好既方法
roa本人又唔係D會走出黎解釋既人,所以即使件事係咪真,roa都一定水洗唔清就好似當年老師同roa咁

結論鳴神又贏,彩虹公關做乜撚野
同意
告急
每次俾支那人燒都係好無謂
人地冇個個意思都俾要俾佢地強加"分裂國家"呢個罪名 煩撚到閪
真人真事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞