幾時先會再有好似刀劍咁神,超越鋼鍊同hunter既神作⋯

122 回覆
32 Like 333 Dislike
00後 覺得Sao第一季好睇 之後愛麗絲篇爬塔嗰季都好睇
其餘都垃圾
極道偶像>all
超砲季季都高質
真係癲
愛麗絲篇真係唔識欣賞
反而絕劍篇幾感動, 死槍篇好有壓迫感
其實超砲主要紅在咩位?
利申季季都有睇,覺得好睇但未去到神作level
講真我講唔出 但真係覺得好好睇
我估劇情掛? 同埋講level5砲姐同level0佐天嗰到都幾正
可能我中意睇學園都市啲暗黑面所以覺得好睇
愛麗絲篇歌幾好聽嘅
我係因為唔覺意聽到unlasting先睇下
有無刀劍打鬥咁型同埋感動?
識野仲有識貨之人 成班盲反 hunter 鋼鍊都吹 真係未睇過刀劍
今季食蜂好正
結城明日奈太屈機
我幫你負評湊夠200,唔使多謝我
刀劍神最多只可以話神在包裝好,佢動畫化比其他動畫燒經費燒得多先有所謂「緊張刺激」、「有壓迫感」,內容不過就係無腦爽文、開掛打大佬,死幾個人俾啲小朋友有機會扮下哲學家,講下啲好膚淺嘅生死、人性,彷如看破紅塵,現實不過就係睇完中二病FF文章。
「係遊戲世界死左現實都會死」呢個設定根本無咩特別,難聽啲就係人被殺就會死,何況hunter都玩過。
刀劍唔係啲人話到噤垃圾or神,最多就係實力一般,全靠重課+賣女。Hunter、鋼煉、火影等等n年前嘅動漫之所以會係經典,係因為作者實力高、根基好,自然套野唔需要燒經費/賣女都會好好睇。最明顯嘅證據就係一有其他動漫(鬼滅)燒經費同刀劍硬撼,刀劍即刻收左皮
桐人既情感好複雜,唔算完美啦 我覺得好明白佢內心變化
d咩hunter 火影 鋼鍊,係因為當時未有刀劍呢類作品所以先紅昨 同埋桐人都係靠自己努力先變勁,想保護身邊人,點算外掛無腦?
鋼鍊你唔去諗就唔深奧 老少咸宜到不得了
刀劍有感動咩
第一季可能有嘅 之後愛麗絲篇
咩Excalibur 嗰篇都麻麻
樓主好撚好笑
有咩咁好笑?
笑你假膠

有無巴打覺得刀劍神域真係好神
https://lih.kg/2192702
鬼滅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞