有冇黃既冷氣維修師傅介紹?新屋部珍寶比人洗完唔識凍又無風出.

21 回覆
0 Like 0 Dislike
洗冷氣果間都係黃既,不過就唔識維修
洗完即開機係ok,我落樓食完飯就pk
開機有反應,出風口d葉識旭,用remote有反應
但豬籠唔識轉,又唔識凍
第二日上黎睇下,原來唔識維修既....
唔問都唔覆,都唔知等到幾時.
搵個識維修既上黎睇下有幾難?
有冇人知元朗邊間冷氣維修唔伏又黃,其他區都ok
買過部 唔好用珍寶
豬籠唔識轉好少事。開機有冇制冷聲先?
啤令lock實左?
無,部機淨到無聲
部機原裝,其實換過部洗唔洗拆牆,佢d喉收係牆身
我用筷子了過,係轉到,又唔似lock實左
之前幫襯過間 叫chill air 我平時換冷氣都叫佢地換👍🏻師傅幾好人 佢個電話係5265 5794 沙田區
好大機會豬籠摩打入濕水收咗皮
thanks 🙏
摸落排凍coil有無溫度,唔識摸的你照開著佢set最底搵比佢行十分鐘你部機會漏水

有漏水的即係同樓上講的一樣9成洗機洗壞左你個豬籠摩打一係電子板到漏插左
凍coil 唔凍,開18度,開左半日都係咁.
細房兩部我自己拆埋豬籠黎洗,裝番都無事
廳果部拆唔到先搵人洗,一洗就出事
屋企有無他筆?如果識小小基本電工知識你可以自己開個蓋

一開會見到三組線正常係啡同藍色如果他落去啡色他筆有著燈即係有電交去比散熱器,無的即係你室內機同室外機斷咗所以靜係行室內機無冷氣

唔識的都係比錢人搞好

利申:冷氣佬
巴打,師傅話維修部覆左,話散熱機異常,即係掉得?
佢冇報價比你咩?
咩異常先如果靜係壞感應器個種要整都好平唔洗搞到換機
https://www.facebook.com/Master-Wong%E9%BB%83%E7%B5%B2%E5%82%85%E5%86%B7%E6%B0%A3-105516761140514/

黃絲傅冷氣,Master Wong
利申未用過,你格下價啦。
無丫,佢地自己問,又無報價比我.
唉,睇下佢哋過兩日上黎睇下部外機點先.
屌,上手個師傅乜撚都唔識,叫我比多500check 外機,話可能外機壞。如果壞外機我整黎把撚咩,直接換新啦。最後刨左下manual 有個強制manual auto測試掣,部機coil即刻凍,但風鼓唔轉,真係比佢洗壞左。仆佢個街,我唔撚識整冷氣都試到,同埋另外兩部機拆完風鼓洗都無事。咁撚無料都出黎搵食,真係食屎啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞