Solomon Yue: 以後美國會幫手重建香港,同當年重建德國日本一樣

230 回覆
1448 Like 25 Dislike
兩伊戰爭係邊話要打嫁臭閪蚑那賤蛆
西德日都係比美帝托管
即係打仗不能避免
你可以用google map睇下伊拉克人嘅生活,佢哋upload唔少相上google map
香港要砍掉重煉
期盼
其實係暗示你做好心理準備,係消滅共匪之前可能會有段比較辛苦既日子要捱
同時話比大家聽,唔好聽d on9講話佢地香港人係condom,無呢回事

反過黎講即係好大機會繼續有針對香港而黎既制裁,而且一步一步升級
應該係派兵幫拖,唔好俾虫国搞我地
不過前題係When we are free
候賽因比刀仔打走咗啦 on9
其實重點唔係重建
係攬炒
重建係bonus
Hong Kong Clean home Action
美國推翻侯賽恩,根本冇令伊拉克衰同亂過以前。

伊拉克經過兩伊戰爭,經濟已經崩潰左,爭左其他中東國家好多錢,唔係就唔使入侵科威特,波斯灣戰爭後都有人想推翻侯賽恩,不過失敗左。如果唔係中東其他國家保佢,佢一早落左檯。事實上後來如果冇中東國家認可,美國唔會推翻侯賽恩。伊拉克同利比亞差唔多,侯賽恩一死實內戰,到時可能仲亂。

果d乜野建立民主政府,搞到人地國家仲衰同亂過根本就係中共d文宣黎。

國際社會著眼點一路都係戰爭罪行同有冇合理理由入侵伊拉克。
伊拉克打贏左ISIS、而家連塔利班都頂唔順想和談,伊拉克已經穩定左好多。
BNO去英國住幾年避下,小朋友又可以學正宗英文
住落鍾意就留低,唔鍾意就回歸,起碼有得進退伸縮
好攰你核平我地算數啦
如果開戰,美國應該會轟炸解放軍設施同港共特別政總同警總
死個日都未見到
總之大陸打仗輸左就乜都有可能
幾時打?快快趣趣啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞