「神奇女俠」Gal Gadot飾演埃及妖后被質疑「洗白」

93 回覆
6 Like 130 Dislike
當初聽講係佢同zendaya爭選角
雖然zendaya唔係話特別靚,但都唔會輸俾個咁樣衰下話
左癌嘅種族平等係唔計白人
唔單只係咁直情喺anti white
白左啲white guilt真係
屌你老母小魚仙/tinkerbell 係黑人就得?
新任「美國隊長」Anthony Mackie認為Marvel大多數電影中的工作人員還是白人掛帥

他表示《黑豹》從製片到工作人員都有黑人,可是這樣反倒更加種族歧視,因為該片以黑人角色、文化為主,有許多黑人參與看似合理,但若一部片的主角大都是白人,就因此不找黑人當工作人員嗎?難道黑人的工作表現就是不如白人嗎?值得大家深思。

藍媒01唔貼link了
克莉奧佩特拉七世一定係雅利安人,白皮膚個隻,因為托勒密王朝統治既埃及係繼業者國家,繼業者國家都係希臘人做大佬,而且托勒密王朝係跟古埃及傳統,即係亂倫,所以根本就唔會係黑人,埃及人或者阿拉伯人
北歐神話入面個海姆達爾同女武神用黑人又ok
有陣時真係on99
點解d人咁撚憎左膠唔係冇原因

我覺得搵gal gadot純粹因為佢受歡迎好嗎
呢個真係荷里活大笑話
膚色都算啦,重要咁柒
呢點有爭議,古希臘人唔似現代明確用膚色分人種,大多數係用國家/地域去群分,而詩人描述膚色志在形像上表達,唔一定就代表黑人種,係類似我地講緊古天樂同劉青雲咁

加上古歐洲地勢有不同大國小國唔同人種,膚色上係用啡色深淺去行量更貼切
83出👏
黑人一樣有靚女

你覺得左膠/黑權會理歷史同常理?
beyonce唔係純黑人 一陣又Ain't Black
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞