如果搵人寫網頁 大約幾錢?

71 回覆
1 Like 28 Dislike
Host 個網頁咋嘛,又唔係網站
AWS S3 Free tier 搞掂唔使錢
啲IT西客同裝修西客都有個共通點
永遠唔知自己想要咩,比少少錢就想做到超豪華
要做埋Designer, consultant, legal compliance果份
IT西客
百貨應百客
我就懶得理,如果個客present唔到,一律收八段錦個價
反正世界上大把西客
有冇現成嘅例子,你想做點嘅先?
淨係話求職網好難話俾你幾多啵

少至幾千,多至幾十萬都得
確實佢唔使識 IT
知少少基本咩係 server / database / app / website 已經好叻可以令個 project 順暢好多
但個 user requirements 講緊求職網
即係起碼要佢知道而家網上求職市場係咩景況

Job search 唔少得
下一步俾求職者 build up profile,然後 tailor made search for specific job seeker,已經好基本
需唔需要 user networking? 會唔會提供 job seeker vs potential employer matchup service? Push relevant job opportunities to job seeker? Recommend suitable candidates to employer? 呢啲嘢係好基本嘅 business 問題,咩叫類似求職網嘅網頁?hea 問就 hea 答,professional 問就 professional 答,星期六上嚟連登鳩問,條友咩斤兩,認真地同佢玩?
睇親呢d post都見到一班自稱IT狗既垃圾係到呃飯食
咩狗屎垃圾都做到IT狗
香港IT門檻真係好低
自己上w3school學下點駁db搞店
洗咩比錢班it佬賺
網頁template又唔洗錢dl
細細個整果d forum 都係咁
dl個成堆file,跟說明書set好哂D野
上傳去ftp搞店
一早中國已經有d 免費幫你host既論壇 填張表搞店

customise d 既十幾年前好似有個專起forum既php package discuz? 唔記得左 又係set up左就有基本功能 當然要改野就要落手

記得細細個玩過下
以我了解
香港啲網頁佬好多咪又係wordpress+theme+plugins
同一樣嘢,人哋serve全世界+大量人搵bugs
就算賣你US$49.9一個licnese,質素都遠遠拋離本土嘢

香港?咪撚玩喇!
之前小弟唔撚識諗住搵公司custom made一個system
使咗老細幾十萬,一開波包天包地
屌你老味結果剩係見到個ui已經作嘔
都未講永遠de唔撚完嘅bugs
呢壇嘢畀老細屌撚到我化,而家真係驚撚咗本土公司

好似樓主呢啲case
建議一係踏踏實實搵條IT水魚講理想
佢就去跑下funding,IT就專責整prototype
不過個idea咁懷舊,睇怕都難搵資金
所以同意搵wordpress搞掂佢算數,職業配對簡單有簡單做
我零coding底,坐定定2個月左右都起撚到貨
講多少少點伏法?
你自己用WORDPRESS算啦
呢D垃圾野我見人畀10K之後月費幾K就OK
問得呢個問題冇其他要求個D都係閪客
遲早勁多問題
算啦叫佢地私底下wtsapp gp傾計啦
過兩個月就比人hack
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞