信用卡推薦計劃平分獎賞

44 回覆
5 Like 13 Dislike
大家應該都有見過唔少信用卡都有啲推薦計劃
被推薦同推薦人都有唔少獎勵
以下我希望propose一個互惠互利嘅最佳賺錢方法
順便可以收埋啲旅遊KOL皮
大家可以俾下意見

呢排最hit嘅應該係渣打
以下就用渣打黎做一個例子

推薦者
推廣期內成功推薦之總數目
1-3個: 每個成功推薦4,000里數
4個或以上: 每個成功推薦6,000里數
8個或以上: 額外30,000里數

被推薦者
額外2,000里數

大家可以見到推薦者係賺得多好多
於是有啲濕尻KOL就另外將自己個share分俾被推薦者
務求有更多人被佢推薦
例如小斯就每人額外派$100

根據上面嘅獎勵表
當每一個人推薦8個人 咁就會對渣打最不利
如果一個人推薦8個人 推薦者及被推薦者總共嘅獎勵=6000*8+30000+2000*8=94000 miles
再平分俾8對組合 即係每個組合有11750 miles

簡單黎講 就係每一對推薦者 vs 被推薦者
推薦者 5875 miles
被推薦者 5875 miles

透過呢個方法,每個申請人可以由本來嘅2000miles增加到 5875 miles

只要我地俾有興趣推薦同埋被推薦嘅巴絲留名
然後每一個對8個
咁就可以optimize成個遊戲,達致winwin

我唔會貼推薦link出黎住,希望收集下意見,多人有興趣先開link
支持
有興趣比我推薦既巴打
哩數confirm入之後(未推過人 唔知係等幾耐有) 每位過數200hkd
咁你就會得到 2000哩 加200
而我就會得到4000哩-200
理論上 我係要推夠8人up先會比你賺得多

當然你要信得過我啦 因為入錢比你唔係即時

有興趣可以留tg比我
有興趣比我推薦既巴打
哩數confirm入之後(未推過人 唔知係等幾耐有) 每位過數200hkd

有興趣可以留tg比我

喂大佬 我係樓主都未R人俾我refer
打尖咁話啦喎?
有興趣比我推薦既巴打

有興趣可以留tg比我

打尖咁話啦喎?

狗咬狗
有興趣喺度留名啦
夠八個人同埋如果八個人都成功嘅話
我就每個過返400蚊數
400蚊係點得出嚟可以睇返上面個主post
呢粒數係實現緊推薦人同被推薦人五五平分

推薦人
1. : O )
2.
3.
4.
5.

被推薦人
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
有興趣比我推薦既巴打

有興趣可以留tg比我

打尖咁話啦喎?

已經無留tg比人 啦
我個offer啱咪留tg比我 你offer啱咪揾你
有興趣比我推薦既巴打

有興趣可以留tg比我

打尖咁話啦喎?

已經無留tg比人 啦
我個offer啱咪留tg比我 你offer啱咪揾你

原意係想收集下意見先啫
不過無所謂啦
渣打要 $20,000 收入,有無人試過唔夠都申請到?
$17,000 得唔得?

應該得 差少少通常唔會咁嚴
有無可能我地設計到一個平台?

擺6萬就得 asiamiles卡
有興趣比我推薦既巴打

有興趣可以留tg比我

打尖咁話啦喎?

狗咬狗

其實係得嘅
如果真係整到 應該可以完全收哂班KOL皮

其實係得嘅

合作

其實係得嘅

合作

要有IT狗先寫到喎
因為如果講platform嘅話就要諗下點樣防止啲人走數 可能要首先hold起推薦人嘅一筆錢
走數者應該要永久black list
可能要有埋sms verification等等好煩嘅嘢
如果喺連登就唔使咁麻煩 因為可以相信各位巴絲打

其實係得嘅

合作

要有IT狗先寫到喎
因為如果講platform嘅話就要諗下點樣防止啲人走數 可能要首先hold起推薦人嘅一筆錢
走數者應該要永久black list
可能要有埋sms verification等等好煩嘅嘢
如果喺連登就唔使咁麻煩 因為可以相信各位巴絲打

擺6萬即係點?

擺6萬即係點?

60K放係SC個戶口
入左錢之後唔批
入左錢之後樓主走左佬
入左錢之後收唔到里數
仲要REFERRAL一般隔幾個月先出獎賞
點先你有無經我REFER姐
為左幾千miles 搞咁多野

呃到一個就幾千姐
呃到幾個更多就唔只架啦
都係人地煩ja ma

呃到一個就幾千姐
呃到幾個更多就唔只架啦
都係人地煩ja ma

呃完人地寫referral之後就理得你啦

呃到一個就幾千姐
呃到幾個更多就唔只架啦
都係人地煩ja ma

呃完人地寫referral之後就理得你啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞