開心速遞 (393)

1001 回覆
7 Like 19 Dislike
邊有老細鍾意下屬擦鞋擦得咁明顯
Kc做到咁咪抵死
好教識點處事
KC 智力應該全劇十名內低
技師幾正
佢有個姨侽墊底
香港腳用愛膚堅啦
編劇好鐘意講腳, 但到而家都好似未接過腳部護理產品廣告
如果同政治無關應該會掛
但佢曾經係法律部主管,搞咩會變成咁廢
其實今集幾高質

John終於唔再係襯托其他角色的陪襯品
亦終於展示配得起法律部主管的實力
做嘢本身有料,識擦鞋,人情世故連大小姐都讚

雖然今集KC做曬小丑柒到仆街
不過都算柒得合理,match翻佢做嘢能力低但擦鞋能力頂級的設定,而且加埋三子一齊柒得幾好笑

如果之後可以稍為提升翻KC做嘢能力會好啲
唔係話要可以同John爭一日之長短,但起碼唔係雷公所講啲文件錯漏百出,或者之前咩公司名打錯,打多/少零頭
寫最基本法律部員工的工作能力俾KC咪ok,而家矮化得太過分其實不好笑,兼解釋唔到KC點做法律部主管咁多年
Jenny 咁黃應該都幾難
接龍職員都係錯依D野
KC下次又試下將S級素人現役社長秘書的種子e俾客囉

不過我都間中都唔記得對名, 忙起上來淨係掛住D饀
話時話John同雷公的香港腳其實係未同Jenny有關
近排好似多咗連戲位,
例如尋日講番安仔扮lucky,
今集就解釋番KC冇咗fun君club會藉點樣入場,
都幾抵讚
仲有銀寶
好耐之前淨係做過一集都搵佢翻嚟連戲
今集好好睇有笑位又有推劇情
好過上次佢兩個喺到鬥小學雞多多聲
今集幾好睇
許編
btw我覺得雷公好過大龍生好多
抵佢比人食咗間公司
上次誤會飯局,威仔仲鬧一班接龍員工,完全唔覺得自己需要收買人心

無法想像威仔點樣攞返接龍
依家寫到大龍生啲報復手段咁小學雞,分分鐘係雷公自己睇開咗唔再搞大龍生主動讓賽啫 (一日到黑只係寫大龍生同呢個嗰個簽約好似好忙但又會走去選業主立案法團)

到時希望細龍太可以返嚟啦
三子玩出火
蕭國華編劇
跳左早d解脫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞