IT討論區(98)老屎忽:frontend / backend是不可分割的!!想獨立?同我推佢出午門斬首!!

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
agent似搞笑多
係 JavaScript first high performance
計埋生活費兩年大約70蚊hkd 啦
不過澳洲讀完個it master 如果成績好可以試下直接申請GTI visa 兩個月就拎PR

讀得一般般就等佢5年pathway
browser game
做完都唔知轉唔轉得走
browser game 又 ios/android

問清楚會好D
Webview包住嘅website
寫一個三個平台都用得
仲問?
咁鳩block左佢算
姐係係
Safari or Chrome玩game

我dual screen 一個扮工一個leetcode
枱面放住本打開既c++ primer
都無人理我 因為隔離都做緊leetcode
大公司用vb,jsp
用得呢d 而家呢個年代都係垃圾outdate la
出面個個都node python go
又serverless lambda 又graphql 又docker
你仲係度講PHP JSP asp
仲話無用git
今時今日 有咩open source project 唔用git
大部分lib 都係github

間野廢 唔跟外國standard就咪做啦 仲話唔伏?
manager:zgit唔係git呀

我都知伏到爆炸,但宜家又冇乜得好揀
我用自己個github
senior:唔得喎,唔security
技術過時又唔一定代表件野垃圾
保險/銀行業都好多仲係用緊你所講既outdate野
又返工,想死
仲有兩日
又夠鐘玩jsp
精神已死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞