AKB48/OUC48本家討論區#7 何日能再飛

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
BISH都幾勁
你撞岡田梨奈咪得囉
好快paradise
仲有大叔飯 唔怕,50代以上都仲有第5,勁過綠色46。J住先
無乜辦法, 中高齡大叔市場守得一日得一日, 女性市場就完全唔洗諗啦.

唔係講奈勾
又中
爭唔到女性市場係一個好大嘅問題。不過我就係鍾意48 groups嘅曲風。我都有試過聽46幾個團啲歌, 但無論旋律同舞步都真係唔啱胃口。可能因為我已經係大叔啦
當年曲奇成功後, akb推出一系列廣場舞/昭和/中老年disco曲風, 差不多去到teacher teacher先停, 有意無意地令自己同年輕人市場越走越遠, 女性市場亦越做越縮, ngt事件後就正式釘蓋.
除咗心型告示板之外仲有邊首
粉紅色
ハート・エレキ
Halloween night
翼はいらない
High Tension
Jabaja
屌你又搞我女人
其實想聽翻大聲鑽石, ginham check, ナギイチ, zipper嗰types嘅歌, and 渡り廊下走り隊嗰啲。
仲有嗰啲小小踩界嗰啲歌,好似GaGaGa,夜蝶, 咩沖完涼, etc
唉算啦,我都知冇乜可能。
睇下最近nmb推新一代推到有聲有色,你就見到akb既營運有幾頹,唔好講踩界歌,連最基本既fan service雜誌gravure都幾乎無晒,睇怕肺炎一日唔完,本部都只能等運到。
nmb用力推新一代
但出村都無咩人識咁 twitter fol數
白間500k 吉朱700k 紗英300k
ayan mikana cocona都係>100k
村外依家輪唔到48玩了,先保著村內最緊要。新一代既follow數好難同黃金時期出身既人比啦,睇睇本部既岡田/向總,去到廿幾萬都好似無乜力上,同橫山/柏木/入山/峯岸比都差得遠。
Del 9咗
谷口 めぐ(AKB48 チームB) 現正廣播中!!
https://www.showroom-live.com/48_Megu_Taniguchi
你試下撳link,唔好直接撳個po
48 group最強body得81.5k

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞