後悔簽左Netvigator 個5G 家居寬頻

31 回覆
1 Like 5 Dislike
一路以前屋企係用netvigator 所以諗都無諗就簽左
點知原來數碼通平成舊水 但個plan 跟本無分別
貴就只係貴在個唔會睇既now tv 同埋多左個無撚用8mb 寬頻
個router 完plan 仲要還返比佢
諗起都覺得on99
網上行要交幾多錢先?
Nowtv多唔多台?
陣間返去睇下先知 我基本上唔會睇
月費318 但數碼通只係 238
Smartone用Huawei
想知咩速到?
唔係喎 唔係咁多間得Smartone 唔係用華為咩
佢 router 用 ZTE

但數記得20-50MB...

我係SSP用家...
嗰Router
netvigator都好似係華為
smartone家居寬頻有兩間供應商 KHBN同環球HGC 前者多數係用華為modem 而機樓router一定係用華為
HGC我就無用 唔清楚
有冇冷靜期?
手機網絡僅前線基站設備唔用華為
但我講緊家居寬頻方面
屌 我比貴咁多
連冷靜期都無
聽講惡就大晒試
吓屌鳩佢
我睇有巴打都係咁樣成功轉到台 記得果個巴打用3
Smartone 黃金時間收得好撚差
n1 5G 慘過食屎
平時少人用收50 Mbps
夜晚9點收1-5Mbps
YouTube 1080 都唔得

利申苦主,個人測試only
聽你咁講感覺上啲5G 衹係電話發射站個”WiFi router 同standard” 升級咗

本身呢個”WiFi router” 太多人用超晒負荷佢條地底嘅光纖水喉仔根本承載唔到啲流量

地底條光纖水管唔升級比埋6, 7G 既”router” 佢一樣冇用
SMT 唔係$148咩?
三百幾住私樓定唐樓定村屋?
佢呢排上狂sell
多人用左
基站頂唔順
好似大家係地鐵收爆但load空氣咁
人少少覺得冇經濟效益唔起發射站
人多多又唔夠bandwidth 用

電訊商呢啲寡頭壟斷拎政府牌照嘅行業真係好不思進取

仲阻止手機廠商出真正eSim 驚啲客唔駛去門市轉台太容易走人
呢刻嘅5G 跟本是個scam
人少都搞唔撚掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞