(26) 電瓶車交流區 [85]

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
攞左架cbr650r,順便買埋個rx7x頭盔,好撚舒適
千幾咪果部
慢慢揸啦 小心不能駕馭
係呀,1500咪
今朝揸返屋企厚住面皮highway行60,比人推到仆街都唔理佢
不過未買冚同鎖,所以最後泊左返公司
部野幾好揸,低轉比油好柔好線性
28有部一雞兩味嘅CRF
試RX7X XL覺得成個頭都包得好緊好夾
之後試X14同GT air2 既XL 都幾舒服
因為x14 個臉位夾既好緊要 所以最後簡咗GT AIR2
筆直唔高可以試吓KABUTO
Kabuto 聽人講風噪好勁
我都想有錢買啡呤車
啱啱打完軚氣,架車好似由跪低行變返企返起身行咁
漏得咁勁?
想請教下大家,
黎緊收到部forza 300想裝前後cam,
但係追post見大家講ck手工唔好,
我想出去第二間車房裝cam,
咁樣ck會唔會cut我保養?
我都係forza 300,都係出去出面裝,咪又係咁樣返原廠check車,基本上話就話保養,其實樣樣都係要錢,check多2次我都打算唔返了
聽酒巴咁講 其實唔返去廠都無所謂咁佢有無話特別平先
特別貴就真,不過有啲人又鍾意佢check完車之後有張成績表,返原廠好似穩陣啲咁,各有喜好啦
咁就放心了,其實我好少渣車,如果每行一千先至保養,我諗都超過兩年先開始做

利申:對上果部et8渣左十年,賣俾人果陣都係行左千八
好似都成3星期無打
希望無特別事
平時都係做腳行直路都唔覺有大問題
巴打你買部車返嚟擺咁滯
依家諗下
可能後座太重
之前試過擺骨位擺左九個月都無行過,差少少唔記得左部車
想入手部cb400 vtec
各位師兄點睇?
仲要貴啲即日拎返車
我嗰部換偈油(cheap油)尾牙油要四百幾五百,出邊應該唔使咁貴啦,普通保養check車即日可以拎
點睇呢部車
差唔多20年車齡
我都係forza
上星期1200公里 第一次返ck
淨check 無換油
例牌會同你講返 唔搵佢換油 引擎有事會唔受保
街外裝左車cam 換左避震 都照check
預返3-4個鐘後拎得
我保完最大感覺既就係油門敏感左
睇返報告 話之前有虛位
咁樣其實都算唔錯,之前上其他網見到ck維修部評語好差,都唔知番唔番去做保養
參考參考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞