我明天同男友staycation

5 回覆
8 Like 1 Dislike
「我明天同男友staycation」

「車,staycation 咪又係爆房,你都好意思講出嚟。」
「我係半島staycation,呢啲叫度假!」
「所以係邊度扑嘢決定係度假定爆房?係維記百佳扑嘢叫爆房,係半島扑嘢叫度假?所以你可以好理直氣壯同你媽大大聲咁講,我 去staycation。」
「請你唔好係咁貴氣嘅半島,講咁污衊嘅扑嘢同爆房,咁staycation 情到濃時有身體接觸,呢啲係好自然嘅生理反應。」
「所以係百佳有身體接觸係好fake,好唔自然?係唔應該有嘅生理反應?」
「費事同你講。」
故事教訓你,包裝真係好重要。
有蠟燭,
有氣球,
有花,
有心心,
呢啲叫浪漫,
呢啲叫staycation。
得毛巾,
得condom 嘅酒店,
呢啲叫爆房。
呢啲就係層次上的分別。
對女仔,呢啲層次上的分別,明顯好影響她對男仔嘅觀感。
對男仔,無論係半島定百佳,咪又係扑嘢同爆房,除左價錢,根本無本質上嘅分別。 可能要俾多condom 錢,因為半島唔包condom。
所以要討好一個女仔有幾難呢?
女仔就係鍾意無實質價值嘅嘢,重細節,你做得好,包你晚晚都staycation(如果你仲未破產嘅話😂)
但其實酒店staycation 係鬼浪漫,你俾錢就包晒room service 同setting,啲花同氣球,落個order 就有,連腦都唔洗用。
今年武漢肺炎教你,想扑嘢,就要包裝下。
From : FAKE 文青@fb
lust caution
酒店> 除咗扑野,仲有好多野做/食,係一種享受
爆房> 單純扑完走,主要係泄慾

點解咁多人覺得staycation = 扑野,你會唔會話去旅行=爆房?
去咗staycation 兩次 感覺好似去旅行 ,尤其提早check in延遲check out嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞