點解台灣金曲獎頒獎典禮可以咁有心思?香港果D 就搵幾條友鳩 fing 下就算?

11 回覆
5 Like 2 Dislike
反映出中華人民共和國水準,
因為台灣有政府資助?
仲要係唔止一個高質, 成個頒獎典禮有成10個表演都有一定水準, 唔係行出黎鳩唱1-2首就落台果隻.
台灣金曲獎係成個華語樂壇公認最權威既獎,香港嗰啲自己圍爐打飛機就得,出到去啲人話知你攞過幾多個最受歡迎歌手
望下艾辛
香港派豬肉
事實上,上世紀90年代香港四大音樂頒獎禮影響力比台灣金曲獎大,可惜都是人氣獎,而且90年代獎項長期被四大天王壟斷。
到了千禧年後,香港四大的影響力已經不如台灣金曲獎了。

台灣金曲獎不是人氣獎,
香港唯一一個非人氣音樂獎---金帆獎,也沒多少人關注。
金曲係官方 文化局有份參與 唔駛跪地求拎錢搞
又唔駛好似香港咁要同唱片公司分豬肉
周董全盛時期 有質素有銷量都唔係保證拎到獎
近幾年金曲獎係由宣傳到頒獎典禮都會搞唔同概念 依下先勁 香港金像獎依家獎晒行內人喂威喂咁 睇唔出有人有心機搞 叫地年年有 對香港電影界有個交代咁
個金帆獎規模好細,無得比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞