★七層徙置區復僻?市建局總監撐「納米樓」,兼共用設施!

86 回覆
1 Like 20 Dislike
一人一間挪威監房仲好
其實都有得搞,打擊安置哂而家班劏房廢佬唔洗比咁貴租又可以釋放返老舊樓黎重建或番新

安排班廢老住 讓返空間比年青人
一早講香港d樓會遲早連廁所都無, 連登仔都關人撚唔會理, 新聞有女就ok
其實都有得搞,打擊安置哂而家班劏房廢佬唔洗比咁貴租又可以釋放返老舊樓黎重建或番新

政府用來賣的,邊個話安置人!
20000一尺
徙置區:

英國政府:幾十蚊/月

支那政府:呎價二萬起

廢中腦魔

U
共用廚廁,locker,間屋就可以壓縮到50尺,賣200萬,仲唔上車益街坊?

16年由助理升到總,不得了
超巨大國旗

根本係鬼國啲熱錢
泊嚟香港 買磚頭保值

鬼國人
班官同有錢佬 不斷壓榨生活在香港的人
只希望利用香港人嘅勞動力 不斷為佢地揾錢
就好似農場裡的雞一樣 只考慮點樣係有限嘅空間 最低嘅成本條件下
利用啲雞 賺更多嘅錢 而唔會考慮班雞嘅感受
其實 我地都係雞

我唔係未試過,我試過安份守己,日搏夜搏,賺得果一萬幾千,我試過,但出面果班人,出面果班人呀,佢地識建築識起樓咩?佢地只係拎少少錢出黎,拎少少時間,炒起個樓市就不停係度賺大錢,咁叫公平咩!你出去問下人,是但問一個人,問下佢地想要d乜野!佢地答案好簡單,只係想要一間好普通好普通既樓!點解佢地要用成世人既時間去供 一層樓呀?因為d有錢佬係度玩野呀!越有錢就越有得玩呀!呢個世界公平咩?呢個世界公平咩!!
腦魔save咁多舊時既圖好正
more
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞