想問大家用咩買電子書

27 回覆
0 Like 1 Dislike
想買konosuba小說 但土地問題
可能要買電子書
未買過 淨係聽過book Walker
有冇ching有啲咩網推薦下
用緊kobo
kobo
我用緊Kobo H2o Libra,$1699, 8GB版本
15日前在旺角豐澤買的,那裡有實體機試用

我買Kobo H2o Libra的原因是為了它的實體鍵——主要用來翻書的下一頁或上一頁。
其次,它的重量丶螢幕大小和價格都在我滿意的範圍, 我經常在大便的時候單手握住它來看小說和漫畫。
它唯一的缺點就是看漫畫的字有時太細但又不能教大一點,可惜螢幕尺寸再大一點的型號又太貴我又負擔不起
新手 唔明同用手機睇有咩分別
箍煲
個人睇得舒服啲
哩個既話無藍光 好似真係睇書咁 隻眼負擔小好多
睇過你就明
Kobo forma,八月買入,已經睇咗好幾本書了,開心使用中。
Kindle paper white+kobo買書落嚟轉格式
睇左50本書左右 開心使用中
幾舊水,2020買過最實用嘅產品
用電話/電話買
未用過
想問下睇唔睇到google play買嘅書
邊道買?支持pdf?
用緊Kindle Paperwhite同Kobo forma,感覺上Paperwhite用得舒服少少,Highlight好似responsive啲
https://www.price.com.hk/product.php?p=362828

上amazon買再平啲,有時會減貨$99美金

Kindle好似支援pdf,但好慢,建議唔好試
中文:Kobo 同 Google Play Books
英文:Kindle
Kindle睇PDF 根本係自虐

Eink 睇PDF 得remarkable 同Sony 揀
如果有pdf 係咪可以轉檔? 發覺電子書睇開,返吾到轉頭,好方便
正常純文字就應該冇咩問題嘅
可能我講得唔清楚
我係諗住用電腦睇
只係想問下大家平時用開咩網去買書,然後用電腦睇
而唔係用咩閱讀器
readmoo 係個app
多中文書
頭先喺bookwalker買咗十本konosuba都係200幾蚊港紙
早幾日喺信和買實體都60幾一本
估唔到電子版咁平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞