香港外流球員討論區 (36)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
唯有睇小戴
明智選擇
連燈愈捧愈收檔,愈反愈強
虎撲話猶戴已經國足主力 level了,客觀事實係由gw時期猶大步署好處心積累,睇訪問前德甲名將兼邵佳一推薦猶戴而唔係 gw拉線,
25仔香港公敵
隔離po話富力R&F傳唔搞???????
傑仔先剛簽約
在2014年10月,陳俊樂獲教練金判坤賞識,以18歲之齡入選香港U23代表隊參加2014年仁川亞運會,當時只是18歲的陳俊樂已是擔當正選位置,不過在小組賽最後一場對孟加拉勇戰受傷,小腿骨折被逼提早回港動手術
悟深意 入佳境
我反而覺得傑仔岩踢東南亞波
Agree, 去到泰國最好,但無人搭線
要球探留意唔易
所以其實用港隊呢個媒介去同不同國家隊踢多d友賽好有用 比人睇多d搏個機會
點解唔係259
【#外流港將】梅州客家 - 梁諾恆 #細佬

近期港超聯打得激烈之外,外流嘅港將都有好消息返黎,「細佬」上場再次入波協助球隊擊敗有另一位港將羅素喺陣中嘅江西聯盛。「入波固然開心,但係球會可以保持不敗,而家暫時5勝3和,更加有5場可以零失球先係自己最開心。」

今季都踢咗唔少賽事,細佬都感覺到中甲同港超嘅分別 :「感覺中甲就少啲外援,而港超就會比較多歸化球員, 中甲嘅比賽速度就高啲,外援嘅水平都比較高,因為每隊每場都只可以出兩個外援。」

早前細佬更加成功拎到該賽區嘅第五輪MVP,佢就表示 :「攞到第五輪係MVP就當然係開心啦,因為始終可以畀到自己信心,都係一個係中甲入面嘅好開始,自己冇話特別有咩優勢,只係今年喺進攻同防守都穩定發揮。」

「細佬」每次打完比賽之後都收到好多人嘅訊息支持自己,佢就希望令到支持自己嘅咁多位感到驕傲 :「其實每次打完比賽之後都會收到好多朋友、親人或者球迷嘅訊息支持我,希望可以為女朋友、屋企人同埋支持自己嘅球迷盡量做到最好。 黎到梅州之後,希望自己可以集中喺足球上面,為球隊貢獻更多,令大家驕傲。」

講到球迷嘅支持嘅,細佬更加講到自己身為少數外流港將嘅責任。「現時香港外流嘅球員唔多,我覺得自己某程度代表咗啲球會對香港球員嘅睇法,希望自己可以做到一個好嘅榜樣,令到其他嘅香港球員外流都會容易啲。」

訓練相片來源:梁諾恆

#香港足球 #外流 #梁諾恆 #亞洲 #中甲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞